Costa Maya

Costa Maya is een prachtige bestemming met havenfaciliteiten van wereldklasse en ligt in het zuidoosten van Mexico. Costa Maya heeft vele mogelijkheden om te zwemmen en strandactiviteiten voor alle leeftijden.
Het slapende dorpje komt helemaal tot leven wanneer er een cruiseboot arriveert. Hier gaat men niet met tenders aan wal, maar het schip zal aan een kade afmeren en vandaar kan men de trolley nemen naar de haven van Costa Maya. Hier zijn vele winkeltjes, restaurants en een zwembad gevuld met zeewater. Prijzen zijn hier wel veel hoger dan in de stad Mahahual, waar u ook een beetje meer proeft van de Mexicaanse sfeer.

Mexico kent tropische regenwouden, gematigde wouden en mangrovebossen. In de dierenwereld van Mexico komen zeer veel verschillende soorten dieren voor. Van slangen en krokodillen tot apen en papegaaien.

De Mexicaanse keuken is een mengelmoes van Midden-Amerikaanse, Spaanse en de Arabische keuken. Zeer kleurrijke gerechten en pittige smaakmakers, de chilipepers (groene en rode pepertjes) en de paprika. De beroemdste alcoholische drankjes zijn de Mezcal (rum) en natuurlijk de beroemde Tequila.

De nationale taal in Mexico is Spaans, echter wordt er ook veel Engels gesproken. Diverse groepen indianen hebben hun eigen verschillende talen.

Bezienswaardigheden in Costa Maya

  • Chacchoben. Chaccahoben (Rode Mais) was al bewoond in 200 v.Chr. Echter dateert de archeologische plaats van 300 – 500 na Chr. Het is de grootste opgraving in dit deel van Mexico.
  • Snorkelen. Er zijn hier mogelijkheden genoeg om te snorkelen of te duiken. Men kan een excursie boeken aan boord of bij de plaatselijke reisbureaus.
  • Yaya Beach. Dit is een restaurant waar u kunt genieten van een lekkere maaltijd.
  • Mahahual. Hier kunt u snorkelen in het enorme koraalrif of wandelen langs de kust.

mexico-costa maya-kust-ruw water-tropisch  mexico-costa maya-quintana roo-gebouw-cultuur-natuur   mexico-costa maya-toren-azteekse-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Costa Maya

De beste tijd voor Costa Maya, Mexico, is van januari t/m augustus en de maanden november en december. Gemiddeld zijn de warmste maanden april t/m oktober. De meest regenachtige maanden zijn Juni, September en Oktober.

Algemene informatie over Costa Maya

Valuta
De valuta in Costa Maya, Mexico, is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Elke dag leggen er cruiseschepen aan in Costa Maya. De meeste van hun toeristen worden met de bus naar Mahahual gebracht om te genieten van goedkope drankjes, handgemaakte cadeaus, quad-rijden en verschillende watersportactiviteiten. Bij het project New Mahahual (ontwikkeling van de cruisehaven) staat de bouw gepland van een nieuw (tweede) cruisedok ongeveer 12 km (7,5 ml) naar het zuiden, langs de kustweg. Dit kan ertoe leiden dat er dagelijks maximaal 4 schepen tegelijk aanmeren.

Mexico-costa-maya-haven-map.jpg   Mexico-costa-maya-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u heerlijk gaan winkelen dat kan. De winkeltijden zijn zeer variabel in Mexico. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 – 20.00 uur met een middagpauze van 13.00 – 15.00 uur. Een aantal winkels, zoals souvenirwinkels/stalletjes, blijven tot laat in de avond open.

Als u gebruik wilt maken van internet is dit mogelijk. In bijna elke redelijk grote plaats kunt u dit doen. De kosten zijn niet hoog.

Telefoneren in Mexico is duur vanuit het postkantoor. Men kan in de telefooncellen bellen met munten, creditcards of telefoonkaarten de z.g. ‘Lada tel’. Om mobiel te bellen vanuit Mexico moet men eerst de provider bellen of dit mogelijk is.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan