Honolulu (Oahu)

Honolulu is de hoofdstad van Hawaï met de beroemde baai van Pearl Harbour. Oahu eiland, Oahu betekent ‘plaats van samenkomst’, is op 2 na het grootste eiland met de steden Honolulu aan de zuidkust en Waikiki. Hier wonen niet alleen 75% van de totale bevolking (ca. 900.000) maar tevens zijn hier ook de meeste toeristen te vinden.

Honolulu, betekent de ‘beschermde baai’ is een levendige ruim opgezette wereldstad, met vele inwoners, allerlei nationaliteiten en is sinds midden 1900 de hoofdstad van Hawaï. De plaatselijke bevolking noemde de haven het eerst ‘Kulolia’. In 1794 kapitein William Brown met de Buttersworth ‘Fair Haven’en later ‘Brown Harbour’. De haven was zeer belangrijk voor de handel in sandelhout en als steunpunt voor walvisvaarders.

Het centrum is vrij klein en bestaat uit de waterkant met de Aloha Tower, havenwijk, zakenwijk, winkelwijk, Chinatown en het Capital District. In dit gedeelte het enige koninklijke paleis van de VS, Iolani Palace uit 1882 en vlakbij het enige standbeeld van de bekende koning Kamehameha.

De wereldberoemde hotelwijk van Hawaï is natuurlijk Waikiki Beach. Dit is een 4km lang strand met buigende stranden en op het einde de Diamond Head een lang uitgedoofde vulkaan. Verder bevinden zich hier vele restaurantjes, talloze win keltjes, gezellige cafeetjes, banken, het postkantoor, vele ATM pinautomaten en hotels. Waikiki ligt in de luwte van de bergen en het is er meestal zonnig en droog.

Oahu heeft meer te bieden, want het eiland is erg landelijk en rustig. Overal zijn er historische bezienswaardigheden, prachtige parken, tuinen, de fameuze branding aan de noordkust voor de surfers en in het noordoosten jungle en bergen.

Bezienswaardigheden in Honolulu

  • Pearl Harbour
  • Waikiki
  • Honolulu Zoo
  • Polynesian Cultural Center
  • Zwemmen met dolfijnen

Verenigde-staten-hawaii-honolulu-strand-baai   Verenigdde-staten-honolulu-hawaii-strand   Verenigdde-staten-honolulu-hawaii-surfen

Beste tijd voor een cruise naar Honolulu

De beste tijd om naar Honolulu te gaan is het hele jaar door.

Algemene informatie over Honolulu

Valuta
De valuta in Honolulu is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven is gelegen tussen Waikiki Beach en Honolulu International Airport. De afstand van de terminal naar Waikiki Beach is 3 ml (5 km) en naar de luchthaven – 6 ml (10 km). Het cruiseterminalcomplex bevindt zich naast de vuurtoren Aloha Tower (bij Pier 9 in de haven).

hawai-Honolulu-haven-map.png   hawai-Honolulu-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan