Hamilton

Hamilton is de hoofdstad van Bermuda. Daarnaast is het ook het administratieve en commerciële winkel- en uitgaansgedeelte. Het dankt zijn naam aan Henry Hamilton die er Luitenant Gouverneur was en later van 1788 tot 1794 de Gouverneur werd van Bermuda. In 1815 werd de toenmalige hoofdstad, het historische St. George, veranderd in Hamilton. De stad had eerst een inwonersaantal van 1500. Door het bouwen van buitenwijken en voorsteden werd de stad geleidelijk groter. Deze voorsteden zijn erg in trek en men forenst dagelijks naar het centrum om te werken. Circa 90% van de werknemers van Bermuda komt naar de stad, waarvan 40% in de stad Hamilton. Ook zetelt de regering van Bermuda in Hamilton. Verder is het de havenstad van het eiland met twee lokale containerhavens. De meeste cruiseschepen komen hier aan.

Vele bewoners zijn Anglicaans, maar er zijn ook katholieken, protestanten en er is een joodse bevolking met hun eigen taal. Het eiland is ook niet geheel vrij van zwarte magie.

Bezienswaardigheden in Hamilton

  • Anglican Cathedral of the Most Holy Trinity. Een gotische kathedraal die ontworpen werd door de Schotse architect William Hay uit Edinburg in 1886 die ook het ontwerp maakte voor het gouvernementsgebouw in Pemrock Parisch.
  • Albuoy’s Park. Een park vlakbij de haven en Frontstreet, waarvan ferries vertrekken naar de diverse eilanden.
  • National Museum van Bermuda. Dit museum is gelegen in Church Street en een ”must” voor kunstliefhebbers. Er zijn Europese schilderijen van o.a. Reynolds, Gainborough, Romney, Murillo en Wilson, Afrikaans beeldhouwwerk de New York Peris Collectie, oude meubels van de beroemde ceder uit Bermuda, historische schilderijen, beeldhouwwerk en foto’s.
  • Cabinet Building. Werd gebouwd in 1938 en heeft diverse oorlogsmonumenten en oude schilderijen. Hier is het kantoor van de eerste minister gevestigd.
  • Lokale markt. Er is een lokale markt bij Bills Head Car Park met lokale handwerkproducten, eieren, vis, groenten, bloemen, fruit, kruiden en honing.

bermuda-Hamilton-kust-gebouwen-gekleurd-palmbomen-water   bermuda-Hamilton-kerk-gebouw-bloemen  bermuda-Hamilton-uitzicht-zonsondergang-huizen-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Hamilton

De beste reistijd voor Hamilton, Bermuda, is in de maand januari en van april t/m december.

Algemene informatie over Hamilton

Valuta
De valuta in Hamilton is de Bermuda dollar.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt op loopafstand van het centrum van Hamilton. In terminal 1 zijn liften voor rolstoelen of degenen die moeilijk ter been zijn. Bij de diverse terminals zijn taxi’s te huur. Voor mensen die zelf iets willen ondernemen zijn er busjes of romantische koetsjes bij terminal 1, Frontstreet, zij rijden u langs de diverse bezienswaardigheden van de stad/ Daarnaast zijn er scooters en fietsen te huur. Vanuit de haven gaan er ook ferries naar de diverse eilanden en naar het historische St. George Town.

bermuda-hamilton-haven.jpg   bermuda-hamilton-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Winkelcentra zijn er genoeg in Hamilton en een aantal liggen vlakbij de haven. Om er een paar te noemen: Front Street; vanaf deze straat begint het voornaamste winkelgedeelte met o.a. een wandelpromenade, vele winkels, banken, slijterijen, restaurants, taveernes en bars.

Queen en Reid Street; deze straten liggen van Front Street naar Church Street. Queen Street; vele winkels, Perot Postkantoor, Windsor Place Plaza en de Bermudiana Arcade. Reid Street; de Washington Mall, Walker Arcade, winkels, banken en restaurants.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan