Hilo

Hilo is de op een na de grootste stad van Hawaï en heeft ongeveer 45.000 inwoners. Hier valt dagelijks nogal wat regen en is daarmee niet zo erg geliefd bij de toeristen. Echter het heeft een prachtige flora met schitterende regenbogen. Restauratie in het centrum heeft de historische achtergrond van Hilo laten herleven. In de jaren 80 werden er winkelcentra gebouwd met winkels zoals de K-mart, Home Depot, Cosco, Walmart, Borders, omdat alles erg duur was met de import over zee. Nu zijn vele zaken goedkoper dan het eiland ooit heeft meegemaakt.

The Farmers Market, is een dagelijkse markt met leuke kraampjes  aanwezig in dit gezellige en grootste plaatsje op Hawai. Het eiland Hawaï staat beter bekend als The Big Island om verwarring te voorkomen met de eilandengroep Hawaï. Het heeft een oppervlakte van 10.450 km2 (groter dan alle eilanden samen), een inwonersaantal van 148.000 en een kustlijn van 428 km. Geologisch gezien het jongste eiland en door regelmatige vulkanische uitbarstingen groeit het eiland in het zuiden en zuidoosten nog steeds.

Groot Hawaï wordt ook wel het vulkaan- of orchidee eiland genoemd. Hier is de bakermat van de Hawaiiaanse beschaving en vermoedelijk het eerste eiland waar de Polynesiërs landden. Ook is het de geboorteplaats van de bekende vorst Kamehameha die de andere eilanden onder een bestuur bracht.
Er is een grote verscheidenheid aan natuurschoon, landschappen en klimaattypen wat zich kenmerkt in sombere lavawoestijnen, weelderige tropische regenwouden, rustige stranden, met sneeuw bedekte bergen, enorme veehouderijen, kleine tuinen met orchideeën, restanten van de Polynesische beschaving en futuristische observatoria die de ruimte tracht te ontsluieren. Op dit eiland zijn vele bergen met als grootste bergrug de Mauna Loa (dikwijls met sneeuw bedekt) en de Mauna Kea is de hoogste berg (4185 m) waarvan het restant van de hoogte (11.000 m) zich onderwater bevindt.

Bezienswaardigheden in Hilo

  • In Kona zijn zwarte stranden, vele winkeltjes, restaurantjes en vele terrasjes. Dit gebied in het westen is een van de meest extravagante vakantiecentra van de staat. Drink hier vooral de wereldberoemde Kona Koffie.
  • Hamakua / Waipio Valley. Een prachtige gebied ten noorden van Hilo met zeekliffen en watervallen in een prachtige tropische omgeving.
  • National Vulcano Park. Hier bevindt zich de meest actieve vulkaan ter wereld, de Kilaua.
  • Hamakua Kustlijn met de Hi’ilawe Falls
  • Botanische tuinen

Verenigde-staten-hawaii-hilo-waterval   Verenigde-staten-hawaii-hilo-berg-uitzicht   Verenigde-staten-hawaii-hilo-grot

Beste tijd voor een cruise naar Hilo

De beste reistijd voor de deze mooie eilandengroep is van eind april tot eind oktober. Dan is er de minste kans op regen. De temperatuur is het hele jaar goed op de eilanden van Hawaï.

Algemene informatie over Hilo

Valuta
De valuta in Hilo is de Amerikaanse Dollar (USD).

Haveninformatie
Cruiseschepen in Hilo, Hawaï meren aan bij een terminal op ongeveer 3 km van het stadscentrum. De route tussen de cruiseschipterminal en het centrum is lopend te doen, maar een deel ervan loopt door de industriële zone van de stad. Passagiers worden meestal begroet door de lokale bevolking die traditionele livemuziek en dans uitvoert.

Hilo-portmap   Verenigde-staten-hawaii-hilo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor het eiland Hilo. Als je op zoek bent naar een bijzondere snack, moet je zeker even langs Two Ladies Kitchen wandelen. Ze maken hier traditionele mochi, een kleverige Japanse rijstcake. Two Ladies Kitchen is erg populair, dus er staat wel vaak een lange rij.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan