Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van Nederlands Sint-Maarten. De stad werd gebouwd op een smalle zandstrook tussen de zee en een ondiep meer, dat vroeger een zoutvijver was.

Er zijn twee belangrijke hoofdstraten en een ringstraat gebouwd op delen van het drooggelegde zoutmeer. Al deze straten lopen parallel met het Grote Baai strand, het veiligste en schoonste stadsstrand. Front Street is de wijk van de duty-free shops. Back Street heeft dan weer vele goedkope kledingszaken en low budget Chinese restaurants. Het eiland is ideaal voor iedereen die een vakantie al zwemmend, duikend of surfend wil doorbrengen.

Bezienswaardigheden in Philipsburg

  • Sint Maarten Museum. Op Front Street 7 bevindt zich het Sint Maarten Museum in een gerestaureerd huis uit de 19de eeuw. De collectie van het museum behandelt de geschiedenis en cultuur van het eiland.
  • Zoo. In Philipsburg is er tevens, sinds 1991, een kleine zoo (dichtbij het Nieuw Amsterdam shopping center).
  • Fort. Van de vroegere forten bleven alleen ruïnes over. Fort Amsterdam was het eerste Nederlandse fort in het Caraïbisch gebied, gebouwd in 1631. Het werd later door de Spanjaarden gedeeltelijk verwoest. In de 19de eeuw werd het nog gebruikt als militair bolwerk. Tot in 1950 bevond zich hier een communicatiepost.
  • Fort Willem. Dit fort werd gebouwd door de Britten (Fort Trigge). In het begin van de 19de eeuw veranderden de Nederlanders de naam van het fort in ‘Fort Willem’.

Sint-Maarten-philipsburg-strand-zee-palmboom   Sint-Maarten-philipsburg-strand-zee   Sint-Maarten-philipsburg-zonsondergang-stad-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Philipsburg

De beste tijd om naar Philipsburg, Nederlandse Antillen, is van  januari t/m april.

Algemene informatie over Philipsburg

Valuta
De valuta in Philipsburg is de Antilliaanse gulden.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland St. Maarten meren aan in Port Philipsburg – gelegen aan de zuidkust van het eiland. De haven wordt beheerd door de Havengroep Bedrijven (havenautoriteit). Direct na het ontschepen worden cruisetoeristen verwelkomd in Harbor Point Village met stalen pannen. Harbor Point Village biedt als faciliteiten een informatiecentrum, belastingvrije winkels, souvenirwinkels, openluchtmarktkramen, bars, een restaurant. Hier staan ​​ook alle tourbussen geparkeerd (ophaal- / afleverpunten voor excursies aan wal, standplaatsen voor tourbussen, taxistandplaats).

Nederlandse-antillen-sint-maarten-philipsburg-haven-maps.png   Sint-Maarten-philipsburg-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de echte whiskey liefhebbers is dit heaven. Er wordt sinds de 18e eeuw al whiskey geproduceerd. Sommige whiskeys zijn 5 tot 8 jaar gerijpt voor deze verkocht worden. De whiskey word gemaakt van guavaberry.Als u 18+ bent is dit zeker de moeite waard om te proeven.

Voor overheerlijke Franse restaurants bent u op Front Street 96 aan het juiste adres.

Bent u meer van het winkelen dat kan ook! Het is hier vaak iets goedkoper dan in Nederland, maar ga er niet vanuit dat u fors minder betaalt. Let wel altijd op of u het mag invoeren in Nederland bij terugkomst.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan