Marigot Bay

Santa Lucia (616 km²) behoort tot de Bovenwindse Eilanden en de Kleine Antillen. Het amandelvormige eiland bestaat bijna geheel uit vulkanisch gesteente met een geologisch gezien ouder massief in het noorden en een jonger in het centrale deel van het eiland. Het eiland telt ca. 140.000 inwoners. St. Lucia is één van de mooiste eilanden van het Caribische gebied. De natuur met zijn vulkanische bergen, tropische regenwouden, glooiende bananenplantages is spectaculair te noemen. St. Lucia wordt ook wel ‘The island where wonders never crease’ genoemd. St. Lucia biedt naast de gevarieerde tropische pracht, schitterende stranden en als speciale landschappelijke attractie een vulkaan met zwavel- en heetwaterbronnen en de markante tweelingbergen de Pitons.

Bezienswaardigheden in Marigot Bay

  • Pigeon Island. Dit plaatsje is zo genoemd, omdat admiraal Rodney een voorliefde had voor het fokken van duiven. Dit eiland speelde een grote rol in de oorlogen tussen Engeland en Frankrijk.
  • Morne Fortune. Wanneer u van Castries via de Bridge Street naar het oosten rijdt richting de Morne Fortune (260 m), komt u langs een aantal schitterende huizen, waaronder het Goverment House (1895). Rondom bloeien prachtige bloemen zoals lelies, bougainville, hibiscus, oleander en jasmijn.
  • Marigot Bay. Hier werd in 1966 een groot gedeelte van de beroemde speelfilm Dr. Doo-little opgenomen.
  • La Soufrière Soufrière, een stad met 4.000 inwoners, is genoemd naar de nabijgelegen vulkaan.
  • De vulkaan La Soufrière wordt omgeven door een groot aantal stomende geelgroen zwavelbronnen en zwarte heetwaterbronnen. Dit maanlandschap vormt ook een goed decor voor films, zoals te zien is in Superman II, die gedeeltelijk hier werd opgenomen.
  • Petit Piton en Gros Piton Men vermoedt dat deze beroemde tweelingvulkanen ongeveer 15.000 jaar geleden zijn ontstaan door een eruptie. Een korte klim de heuvels in, brengt u bij het regenwoud tussen Soufrière en Fond St-Jaques. U kunt in een wandeltocht van ongeveer drie uur naar de andere kant van het regenwoud lopen. Onderweg komt u een schat aan tropische planten en vogels tegen.

santa-lucia-marigot-bay-strand-zee   santa-lucia-marigot-bay-dorp-heuvels   santa-lucia-marigot-bay-strand-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Marigot Bay

De beste reistijd voor Marigot Bay is van januari t/m mei.

Algemene informatie over Marigot Bay

Valuta
De valuta in Marigot Bay is de East Carribean dollar.

Haveninformatie
Het schip ligt in de haven van Castries. Er zijn twee verschillende aanlegplaatsen: Pointe Seraphine, een duty-free winkelcentrum met een cruiseterminal en een industriële haven bij het centrum. Een ferryboot verbindt de twee aanlegplaatsen met elkaar.

caribbean-antilles-marigot-bay-haven-map.png   santa-lucia-marigot-bay-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de winkelliefhebbers zijn de meeste winkels geopend van 08.00-13.00 uur en van 13.30-16.00 uur.

Pigeon Island heeft een wit zandstrand met een klein restaurant. Reduit Beach, 20 min van Castries, is een langgerekt strand vlakbij Rodeney Bay. Watersportfaciliteiten zijn verkrijgbaar bij de twee hotels. Anse Chastanet is een grijszandstrand en de beste riffen om te snorkelen en te duiken. Het zwarte zandstrand Anse des Pitons ligt tussen de twee Pitons in en biedt ook goede mogelijkheden voor snorkelen en duiken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan