Oostende

Oostende ‘stad aan zee’. Dat is het motto dat de badplaats Oostende al jaren lang hoog in haar vaandel voert. Als enige badplaats in Vlaanderen-aan-Zee zou Oostende ook nog met recht aanspraak kunnen maken op de titel: metropool aan zee.

Oostende is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen, die ongeveer centraal langs de Belgische Kust ligt. Het is de grootste stad langs de kust, en een belangrijk toeristisch en economisch centrum. De stad beschikt over zee-als luchthaven

De meeste toeristen komen naar Oostende voor het strandplezier, maar het aantrekkelijke van de stad is dat er daarnaast nog veel meer te zien en te beleven valt. De torens van de Sint-Petrus-en-Pauluskerk steken hoog boven de stad uit. Deze neo-gotische kerk werd gebouwd op de plaats van de St. Pieterskerk die in 1896 afbrandde.

Bezienswaardigheden in Oostende

  • Oostende heeft een toeristische en historische stadskern. Naast deze stadskern liggen enkele wijken die deel uitmaken van de 19e eeuwse stadsexpansie, met aaneengesloten panden met 19e eeuwse bel-etagewoningen. De historische stadskern werd volledig vernield gedurende het driejarig beleg van Oostende. Het nog bestaande (en gerestaureerde) Spaanse huisje is in feite afkomstig uit de Oostenrijkse periode.
  • Beschermde monumenten, zoals de Venetiaanse Gaanderijen en Koninklijke Gaanderijen
  • Fort Napoleon
  • Sint-Petrus-en-Pauluskerk
  • Engelse kerk
  • Kunstmuseum aan Zee
  • Museum voor schone kunsten
  • IGroot theater- en muziekfestival Theater Aan Zee. Het is dé gelegenheid voor aanstormend talent om op te treden voor een groot publiek.
  • In augustus staat de stad op z’n kop door de Paulusfeesten, een zevendaags openluchtfestijn van uiteenlopende kunstuitingen.

België-oostende-vuurtoren-duinen   België-oostende-strand-boulevard   België-oostende-haven-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Oostende

De beste tijd om naar Oostende, België, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Oostende

Valuta
De valuta in Oostende is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren midden in de stad aan.

belgie-oostende-haven-map.png   België-oostende-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het is aan te raden om een fiets te huren en dan langs de Zeedijk te fietsen. Op deze manier kunt u Oostende op een leuke manier verkennen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan