Ny Alesund

Ny Alesund ligt op Spitsbergen. In deze plaats wonen maar 30 tot 35 mensen. Deze mensen werken allemaal voor het onderzoeksstation of voor Kings Bay. De stad is gesticht in 1917 door Peter Brandal.
Er zijn zo’n 16 onderzoeksstations aanwezig. Het meeste onderzoek is gericht op milieu- en aardwetenschappen, waarbij wordt geprofiteerd van de breedtegraad van de stad, de directe toegang tot de ongerepte natuur en het relatief milde klimaat. Er mag ook absoluut niet worden gereden op de ongerepte natuur. Als er sneeuw ligt dan worden er sneeuwscooters gebruikt voor het vervoer.

Bezienswaardigheden in Ny Alesund

  • Svalbard Museum. Dit museum ligt een stuk verder dan Ny Alesund, maar is zeker de moeite waard. In dit museum vindt u opgezette dieren en hoe mensen er (vroeger) werkten/leefden.
  • Postkantoor/museum. Hier vandaan kunnen brieven worden gestuurd. Wat er bijzonder aan is, is dat het het meest noordelijke postkantoor is.

Spitsbergen-ny-alesund-kust-bergen   Spitsbergen-ny-alesund-natuur-rendier   Spitsbergen-ny-alesund-huizen-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Ny Alesund

De beste reistijd om naar Ny Alesund, Spitsbergen, te gaan is van mei t/m augustus.

Algemene informatie over Ny Alesund

Valuta
De valuta in Ny Alesund is de Noorse kroon.

Haveninformatie
De haven bevindt zich in Ny Alesund.

spitsbergen-ny-alesund-haven-map.png   spitsbergen-ny-alesund-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Trek genoeg verschillende lagen kleding aan. Het kan namelijk erg koud zijn. Neem ook een extra accu mee voor uw camera. Door de kou gaat deze sneller leeg.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan