Harlingen

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes.

Bezienswaardigheden in Harlingen

  • Historische Streetart
  • Expeditieschip van Willem Barentsz
  • Vuurtoren Harlingen

nederland-harlingen-haven-schepen-huizen-water-masten   nederland-harlingen-schepen-zee-masten-zeilen-golven   nederland-harlingen-huizen-raampjes-herenhuis

Beste tijd voor een cruise naar Harlingen

De beste reistijd voor Vlissingen in Nederland is van mei t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Vlissingen is 21°C in augustus en de laagste is 6°C in januari.

Algemene informatie over Harlingen

Valuta
De valuta in Nederland is de Euro.

Haveninformatie
In maart 2018 werd een multifunctionele drijvende pier (Wilhelminahaven) ingehuldigd met een lengte van 160 meter. De nieuwe pier heeft de lokale toerismesector voor cruiseschepen aanzienlijk gestimuleerd, waardoor zowel oceaan- als rivierpassagiersschepen kunnen aanmeren.

nederland-harlingen-cruise-haven   nederland-harlingen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Harlingen. Neem een kijkje in de Vuurtoren van Harlingen. Deze vuurtoren dient niet meer voor schepen, maar als unieke kijk- geniet en slaapplaats.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan