Dartmouth

De havenstad Darthmouth is een prachtige historische stad, gelegen op een berghelling aan de monding van de rivier Dart in Devon, Groot-Brittannië. De stad kent een rijke geschiedenis en dat is terug te zien op uw ontdekkingstocht door de smalle straatjes langs prachtige monumentale gebouwen en middeleeuwse huizen.

Vergeet een bezoek aan Dartmouth Castle niet! Dit 14 eeuwse kasteel staat als een ‘wachter’ voor de ingang van Dart Estuary en is een bezoek meer dan waard.

De natuurlijke diepzeehaven van Dartmouth is tot op de dag van vandaag toevluchtsoord voor vele schepen. Het was eens de drukste haven van Groot-Brittannië.

Met de rivier Dart binnen handbereik is Dartmouth dan ook de ideale plek om te vissen, maar ook om te surfen. Om in maritieme sferen te blijven kunt u genieten van fish and chips en een lekker drankje in gelegenheden met namen als Ship in the Dock of The Windjammer.

Bezienswaardigheden in Dartmouth

  • Dartmouth Castle
  • Woodland Leisure Park. Een attractiepark midden in de bossen met tuinen, dieren en attracties.
  • Bayard’s Cove Fort. Dit fort is gebouwd ter bescherming van de haveningang.
  • Exeter stadstuinen
  • River Dart Country Park
  • Wembury Strand

Engeland-dartmouth-haven-huizen-landschap   Engeland-dartmouth-landschap-lighthouse-rotsen  Engeland-dartmouth-zeehond

Beste tijd voor een cruise naar Dartmouth

De beste reistijd voor Dartmouth is van juni t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Dartmouth is 19°C in juli en de laagste is 8°C in februari.

Algemene informatie over Dartmouth

Valuta
De valuta in Engeland is de Britse Pond.

Haveninformatie
Schepen liggen voor anker of afgemeerd in de monding van de rivier. De tenderhaven ligt op zeer korte loopafstand van het stadscentrum.

Engeland-dartmouth-cruise-haven-map Dartmouth-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Dartmouth. Een typisch Engelse pub is The Cherub Inn, gevestigd in een schitterend monumentaal pand uit 1380. Ga hier zeker langs als u de mogelijkheid heeft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan