Cairns

Gaat u voor de bungee jump van de AJ Hackett Bungee Tower of duikt u liever naar avontuur het water in langs het Great Barrier Reef? Of gaat u toch liever naar Esplanade De Cairns? De hotspot waar iedereen elkaar ontmoet. Het is een lange boulevard met vele winkels, bars en restaurants. De Esplanade ligt in het centrum van Cairns en Trinity Bay.

Vroeger was Cairns een klein vissersplaatsje, maar in 1876 veranderde dit doordat in het noorden goud werd gevonden. Door deze vondst, de tinproductie en het timmerhout groeide Cairns.

Ook de haven bleef van economische waarde door de vis en garnalenvangst. Het Great Barrier Reef is dé attractie van Cairns, waardoor het stadje wordt overspoeld door toeristen.

Bezienswaardigheden in Cairns

  • Cairns Historical Museum. Hier kan men alles te weten komen over het regionale erfgoed.
  • Esplanade De Cairns. Esplanade is al sinds 1800 de hotspot van de stad waar iedereen elkaar ontmoet. Het is een lange boulevard met vele winkels, bars en restaurants, terwijl aan de andere kant Trinity Bay ligt met in de verte het Great Barrier Reef. De Esplanade ligt in het centrum van Cairns en Trinity Bay.
  • Duiken. Mocht men voldoende tijd hebben en niet met een excursie van het cruiseschip meegaan, kan men naar het Great Barrier Reef gaan. U kunt informatie bij de verschillende toeristenbureau’s vergaren die in het centrum van Cairns aanwezig zijn. In het gebied rondom Cairns liggen prachtige koraalmuren, ziet men tamme rifhaaien, schildpadden en roggen.
  • Bungee jumpen. In het regenwoud, enkele kilometers buiten Cairns. Hier vindt u de meest aansprekende bungee jump plaatsen van Australië. In het regenwoud staat de 50 meter hoge AJ Hackett Bungee Tower. Bij de toeristenbureau’s in Cairne kan men ‘deals’ maken voor een sprong en vervoer.
  • Daintree National Park. In Australië zegt men dat dit het oudste regenwoud ter wereld is, zo’n 50 miljoen jaar oud. Het park staat daarom op de Werelderfgoedlijst. Men vindt in dit adembenemende regenwoud 18.000 soorten flora waaronder hoge palmen, varens, talrijke bloemen en bomen van meer dan 2.500 jaar oud. Unieke dieren en vele papegaaien. Vanuit de toeristenbureau’s kan men dagexcursies boeken naar dit imposante Daintree National Park.

australie-cairns-uitzicht-gebouwen   australie-cairns-zee   australie-cairns-trein-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Cairns

De aangenaamste temperaturen en de minste neerslag valt van februari t/m december.

Algemene informatie over Cairns

Valuta
De valuta in Cairns, Australië, is de Australische dollar.

Haveninformatie
Cairns is een grote havenstad aan Trinity Bay, in het noorden van Queensland, Australië. Het is een van de kuststeden langs het Great Barrier Reef.
Grotere cruiseschepen kunnen de haven niet binnenvaren vanwege de beperkingen van het toegangskanaal. Grotere schepen gaan voor anker in open zee en hun passagiers worden via de tenderboten van het schip naar de havenwerven vervoerd.
In de stad rijden lokale bussen, taxi’s en zelfs busjes, afhankelijk van de afstand, die je voor slechts A$ 1 naar de volgende bestemming brengen.

Austrlie-cairns-haven.jpg   australie-cairns-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Cairns. Als u uw duik-skills naar een hoger niveau wilt brengen is dit de ideale plek voor een nacht duik, afhankelijk of het schip een nacht blijft liggen.

Gewinkeld kan worden in City Palace, op de Rusty’s Bazaar Markets en de Esplanade.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan