Geraldton

Geraldton is een belangrijke havenstad gelegen aan de westkust van Australië. Het centrum ligt op loopafstand van de plaats waar u cruiseschip afmeert. De stad staat bekend om zijn kreeftenvangst en andere visvangsten. In vele restaurantjes staat ’s avonds verse vis op het menu.

Het moderne Geraldton wordt ook  wel de ‘zonnestad’ genoemd met een gemiddelde van 8 uur zon per dag en een warm droog klimaat. Verder staat het bekend om de lange, mooie witte stranden wat natuurlijk zwemmers, windsurfers, vissers en wandelaars aantrekt.

De kust met de diverse eilandjes is belangrijk geweest voor de VOC. Hier verging 4 eeuwen geleden een aantal schepen zoals de bekendste, de Batavia, maar ook de Vergulde Draeck, de Zuuytdorp en de Zeewijk. Hier richtte men een monument voor op. Delen van de Batavia bevinden zich in het museum van Geraldton.

Bezienswaardigheden in Geraldton

  • HMAS Sydney Memorial. Belangrijk monument van Geraldton, gelegen op Mount Scott, biedt een uitzicht over de stad. Een herinnering aan het vergaan van HMAS Sydney, met 645 bemanningsleden, in november 1941 door de Duitse torpedoboot HSK Kormoran.
  • Point Moore Lighthouse. De eerste vuurtoren in Australië, geheel gemaakt van staal en in 1878 in gebruik gesteld.
  • Western Australian Museum Geraldton met o.a. restanten van de VOC schepen de Batavia en de Zuiddorp.
  • St. Francis Xavier Kathedral. De architect van deze kathedraal is de priester John Hawes. Dit gebeurde voordat hij intrad tot de orde van de Franciscanen. De kathedraal werd gebouwd in diverse stadia in 1916 en 1938 en behoort nu tot het Nationale Erfgoed van Australië.
  • Abrolhos Islands. Hier kan men vissen, duiken, vogels bekijken en met een beetje geluk kunt u ook zeehonden zien.

australie-Geraldton-zee-zonsondergang-strand   australie-Geraldton-monument-oorlogsmonument  australie-Geraldton-zoutvelden-landschap-zee

Beste tijd voor een cruise naar Geraldton

De beste tijd om naar Geraldton, Australië, te gaan is van januari t/m juni en van september t/m december.

Algemene informatie over Geraldton

Valuta
De valuta in Geraldton is de Australische dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de stad.

  Australie-geraldton-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u het roze meer vanaf boven zien? Dat kan! Er zijn vliegmogelijkheden boven het meer. De kleur is te danken aan de algen in het water.

Windsurfing is een erg populaire sport in heel Australië en ook in Geraldton. Voor watersportliefhebbers een goede, leuke activiteit.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan