Atiu

Atiu is onderdeel van de Cookeilanden en is de thuisbasis van ongeveer 400 inwoners. Er zijn maar weinig ongerepte plekken in de wereld zoals Atiu. Het 3e grootste eiland, meer dan 8 miljoen jaar oud, is één grote avonturenspeeltuin, oud en ongerept. Rijk aan cultuur en geschiedenis, Atiu is een paradijs voor ecoliefhebbers.

Als een van de drie eilanden van de zuidelijke groep, bekend als Nga-Pu-Toru, trekt Atiu de geest van de ontdekkingsreiziger aan. Zonder nachtclubs, vrijwel geen township en een paar cafés en weinig verkeer – dit is een echte ontsnapping. Het leven is vrijwel hetzelfde als zo’n 25 jaar geleden en biedt daarom een ​​echt inzicht in het leven op het eiland met zijn vijf kleine dorpjes. Tuinen gedijen goed op de rijke grond van Atiu en op bepaalde dagen zweeft het zachte aroma van biologisch geteelde koffiebonen die geroosterd worden van plantages die enkele van de beste Arabica-koffie in de Stille Oceaan produceren.

Bezienswaardigheden in Atiu

  • Kalksteengrotten
  • Prachtige stranden
  • Anatakitaki Cave
  • Zeldzame vogels
  • Lokale koffie

   

Beste tijd voor een cruise naar Atiu

De beste reistijd voor Atiu, Cookeilanden is van januari t/m november, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Cookeilanden is 27°C in januari en de laagste is 23°C in augustus.

Algemene informatie over Atiu

Valuta
De valuta op Atiu, cookeilanden is de Cookeilandse dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en passagiers kunnen met pendelbootjes naar het eiland.

  

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan