Cruise naar Thursday Island

Thursday Island is het administratieve eiland van de in totaal 20 tellende Torres Strait Eilanden en een gedeelte is van Queensland. Het is het meest populaire eiland van de groep, heeft een oppervlakte van 3 km², en heeft een multi culturele bevolkingsgroep.

In 1606 was het de Spaanse navigator Torres, naar wie de eilanden genoemd werden, die het eiland het eerst ontdekte. In 1880, maar ook gedurende de Tweede Wereldoorlog, was het een belangrijk verdedigingseiland van Australië en kanonnen uit die periodes zijn nog te vinden bij Cape York.

Er is een natuurlijke haven waar veel goederen binnenkomen voor de andere eilanden. De bevolking houdt zich bezig met de visserij, maar het stond ook bekend om de parelcultuur; een zeer gevaarlijke bezigheid waarbij velen omkwamen. Dat is nog goed te zien op het plaatselijke kerkhof. Deze parelcultuur is echter bijna niet meer te vinden op het eiland.

Thursday Island is populair voor jachten maar ook verschillende cruiseschepen komen er en er is een klein vliegveld voor vluchten vanuit Cairns. Men kan er diverse winkeltjes, een bank, supermarkt, postkantoor en apotheek vinden.
Verder is het eiland voorzien van een zwembad met Olympische afmetingen en er zijn kleine visfabriekjes.

Bezienswaardigheden op Thursday Island

  • Historisch Kerkhof. Hier vindt men graven van de multiculturele bevolking zoals Boeddhisten, Shintoists, Moslims, Hindoes, Christenen maar ook van de vele omgekomen parelduikers.
  • Green Hill Fort. In dit vroegere verdedigingsfort zijn vele gangen die werden omgebouwd tot het Torres Strait Museum, waar men veel kan vinden van de parelcultuur en scheepsmilitaire informatie.
  • Quetta Memorial Museum / Quetta Memorial Cathedral. Dit zijn 2 musea waar men wat meer te weten kan komen over de cultuur van Thursday eiland.

australie-thursday island-bananenplant  australie-thursday island-buddha-beeld-cultuur  australie-thursday island-tropisch-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Thursday Island

De beste tijd om naar Thursday Island, Australië, te gaan is van juni t/m december.

Algemene informatie over Thursday Island

Valuta
De valuta op Thursday Island, Australië, is de Australische dollar.

De haven van Thursday Island

De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderboodjes aan wal gebracht.

Australie-Thursday Island-cruise-haven-map   Australie-Thursday Island-cruise-haven

Tips van Captain Cruise
Ga kanoën in dit prachtige gebied of ga mee met een rondleiding. Één ding is zeker zorg dat u genoeg ruimte heeft op uw camera of telefoon, want het is prachtig.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan