Milford Sound

Milford Sound is een prachtig pareltje in het Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is tevens ook het bekendste fjord van het land. Het is vernoemd naar Milford Haven in Wales. De Cleddau-rivier die door Milford Sound stroomt is vernoemd naar zijn Welshe naamgenoot. Het fjord is ongeveer 16 km lang tot aan open zee en 100 tot 450 meter diep. Zeer typerend zijn de hoge en zeer steile rotsen rondom de fjord. Deze rotsen zijn ongeveer 1200 meter hoog.

Er zijn verschillende toeristische attracties, zoals bijvoorbeeld het onderwaterobservatorium. Er bevinden zich ook zeeleeuwen en andere dieren in de fjorden. Milford Sound is ook het eindpunt van de, volgens insiders, mooiste wandelroute ter wereld: het Milford Track.

In Milford Sound regent het gemiddeld 6813 mm en 182 dagen per jaar. Het is daarmee de natste plaats van Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland-Milford-sound-rivier-bergen-zee   Nieuw-Zeeland-Milford-sound-water-waterval   Nieuw-Zeeland-Milford-sound-boot-zee-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Milford Sound

Tussen de maanden november en maart is de temperatuur het meest aangenaam. Het is dan tussen de 14 en 16 graden.

Algemene informatie over Milford Sound

Valuta
De valuta in Milford Sound is de Nieuw-Zeelandse Dollar.

Haveninformatie
De meeste schepen varen door dit fjord heen en u komt niet aan wal. Wanneer u met een kleiner schip deze bestemming bezoekt, is het soms mogelijk om met een zodiac dichtbij de natuur te komen.

Nieuw-Zeeland-Milford-sound-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Soms wanneer het schip in een fjord vaart is de voorplecht open voor passagiers. Hou dit in de gaten. U kunt dan genieten van het prachtige uitzicht! Wat bij alle bestemmingen geldt: u moet het ook treffen met het weer. Soms is het te winderig of te mistig, waardoor u geen helder zicht heeft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan