Taiohae

Taiohae is de belangrijkste stad op het eiland Nuku Hiva. De stad ligt op een voormalige vulkanische krater, die gedeeltelijk in de oceaan is ingestort, waardoor een baai is ontstaan. Taiohae zit vredig aan de voet van hoge bergen en verspreidt zich gracieus langs een perfect halvemaanvormige baai. Dit mag dan de ‘hoofdstad’ van de Marquesas zijn, maar Taiohae straalt het soort zonnige loomheid uit dat je zou associëren met een tropische haven, en het is onmogelijk om hier niet een paar versnellingen te laten zakken. Brengt u zondagochtend door in de kerk om te genieten van de dreunende harmonieën, maak een wandeling langs de relaxte kust, ontmoet een paar houtsnijders en gooi bij zonsondergang een koele Hinano terug.

Bezienswaardigheden in Taiohae

  • Notre-Dâme kathedraal
  • Museum
  • Archeologische plaats ‘Pae Pae Piki Vehine’
  • Taioha’e Baai

Nuku Hiva-Taiohae-aliens-beeld  Nuku Hiva-Taiohae-bananenplant  Nuku Hiva-Taiohae-bay-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Taiohae

De beste reistijd is van augustus t/m november.

Algemene informatie over Taiohae

Valuta
De valuta in Taiohae, Nuku Hiva, Frans-Polynesië, is de CFP-frank.

Haveninformatie
Het schip kan niet aanmeren, de passagiers worden daarom met tenderboten naar de kade gebracht. Dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten.
nuku-hiva-map_taiohea  Nuku Hiva-Taiohae-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de liefhebbers kunt u een zeiltocht maken. Op deze manier komt u een hoop over het eiland te weten door de verhalen van de zeiler. Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan