Whitsunday Island

Zoekt men een echt Bounty eiland dan is dit de plek, met de helder blauwe zee en een paradijselijk onderwater fauna van vissen en prachtige koraalriffen. In de haven komen vele luxe jachten, zeilboten en vele cruiseliners.

Het was de Engelse kapitein Cook die in 1170 al deze Whitsunday eilanden vermeldde in zijn logboek echter is men er haast zeker van dat de eilanden al eerder bezocht of ontdekt werden. De hele groep bestaat uit 74 eilanden, die ongeveer 10.000 jaar geleden werd gevormd, waarvan toch wel het belangrijkste Whitesunday Eiland is. Een aantal zijn bewoond en de rest niet, maar hebben wel een prachtige natuur en witte stranden. Het zijn allemaal beschermde natuurparken en liggen midden in het Great Barrier Reef.

Degenen die als hobby snorkelen of duiken hebben, kunnen hier hun hart ophalen. Zelfs met dolfijnen spelen behoort tot de mogelijkheden. In de maanden juni tot september kan men bultrugwalvissen spotten die hier komen baren. Een dagzeiltocht is aan te bevelen of een aantal uren van de schitterende stranden genieten en zwemmen (pas op voor haaien).

Bezienswaardigheden op Whitsunday Island

  • Whithaven Beach.
  • Airlie Beach.
  • Helikoptervlucht.
  • Cid Harbour

australie-whitsunday island-uitzicht      

Beste tijd voor een cruise naar Whitsunday Island

De Whitsunday Islands zijn het hele jaar te bezoeken, maar de beste periode is van mei tot en met oktober.

Algemene informatie over Whitsunday Island

Valuta
De valuta in Whitsunday Island, Australië, is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Vanuit Airliebeach vertrekt u met kleinere schepen naar de Whitsundays eilandengroep. U zult hier verschillende zeilbootjes en andere kleine schepen tegenkomen.

australie-whitsunday island-cruise-haven-map   australie-whitsunday island-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de Whitsundays. Wegens de constante zon is een hoed of petje niet overbodig. Gaat men naar de stranden dan is het advies om eventuele badschoenen te dragen, het mooie poederstrand kan nogal heet zijn. Goed de huid insmeren, want verbranden gaat hier razendsnel door zon, strand, zee en de wind.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan