Atuona (Hiva Oa)

Hiva Oa is op één na het grootste eiland in de Marquesas. Het eiland behoort tot de zuidelijke groep. Het heeft een oppervlakte van 320 km². Er leven een kleine 2000 mensen op het eiland, die bijna allemaal in en om het hoofdplaatsje Atuona wonen. Het plaatsje is heel rustig, u vindt er een bank, postkantoor en enkele winkels.

Volgens het lokale scheppingsverhaal schiepen de goden de eilanden als hun woning, daarom dragen alle eilanden in de archipel namen die samenhangen met het bouwen van een huis. Hiva Oa betekent “lange nokbalk”. Het lokale Polynesische dialect van Hiva Oa heet ook Hiva Oa. Hiva Oa is nog steeds voor het grootste deel een ongerept eiland, prachtig begroeid met kleurige bloemen en met ondermeer de zeldzame sandalwood- en tiro-bomen (rozenhout).

Bezienswaardigheden in Hiva Oa

  • Tiki Souriant
  • Temetiu (berg)
  • Atuona Bay
  • Hanaatekuua beach

frans-polynesie-atuona-hiva-oa-palmbomen-zee-strand   frans-polynesie-atuona-hiva-oa-schildpad-zee   frans-polynesie-atuona-hiva-oa-strand-zee

Beste tijd voor een cruise naar Hiva Oa

De beste reistijd voor Hiva Oa, Frans-Polynesië, is van januari t/m december, waarin je een warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hiva Oa is 28°C in januari en de laagste is 27°C in juni.

Algemene informatie over Hiva Oa

Valuta
In Frans-Polynesië betaal je met de CFP, de Franc Pacifique. De meest gebruikte afkorting is XFP.

Haveninformatie
Met tenderbootjes worden de passagiers van het schip naar het eiland vervoerd. De winkeltjes liggen 3 kilometer van de ankerplaats.
Hiva-Oa_atuonamap   Frans-polynesie-atuona-hiva-oa-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Hiva Oa. Aangezien de wegen niet zo goed onderhouden zijn, raad Captain Cruise aan om excursies te boeken om zo meer van het eiland te kunnen zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan