Cruise naar Adamstown

Adamstown is de kleinste gebiedshoofdstad ter wereld met 50 inwoners. Het ligt aan de noordkant van het eiland Pitcairn en maakt deel uit van de Pitcairneilanden die bij het Verenigd Koninkrijk horen. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw, visserij en de verkoop van postzegels. Adamstown ligt in de Grote Oceaan in het midden van Australië en Zuid Amerika. De eilanden worden slechts 3x per jaar bevoorraad met goederen en eten. Daarnaast heeft het een prachtige ongerepte natuur.

Bezienswaardigheden in Adamstown

  • Pitcairn Island Museum
  • Ongerepte natuur

Pitcairneilanden-bovenaanzicht   Pitcairneilanden-vanaf zee   Pitcairneilanden-vlag

 

Beste tijd voor een cruise naar Adamstown

De beste reistijd voor Adamstown in Pitcairneilanden is van januari t/m mei, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Adamstown

Valuta
De valuta op de Pitcairneilanden is de Nieuw-Zeelandse Dollar (NZD)

Haveninformatie
Cruiseschepen varen naar Pitcairn Island dok (anker) in Adamstown – havenstad (en de enige nederzetting van het land) gelegen aan de noordoostelijke kust. Vanwege de geografische ligging van het eiland, verlaten de passagiers het schip niet, zelfs tenderen is niet mogelijk. De bewoners van het eiland zullen het schip bezoeken, paspoorten stempelen en souvenirs verkopen.

Adamstown-Pitcairneilanden-map Nieuw-Zeeland-Adamstown-cruise-havenRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan