Venetië

Venetië is een belangrijke zeehaven in de Adriatische Zee (noordoosten van Italië) en een van de meest bezochte veerboot- en cruisehavens van Italië die turnaround-operaties bedient (rondreizen door de Middellandse Zee) en ook verbinding maakt met Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De stad is de hoofdstad van Veneto (een van de 20 regio’s van Italië) en heeft meer dan 260.000 inwoners.

De hele lagune van Venetië en een deel van Venezia staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Venetië is gebouwd op een archipel van 118 eilandjes, gestut door miljoenen houten palen, met elkaar verbonden door 400 bruggen. Het is de enige stad ter wereld die volledig op het water is gebouwd.

Bezienswaardigheden in Venetië

  • Piazza San Marco; Hét plein van Venetië. Het pronkstuk van het plein is de kerk.
  • Pallazzo Ducale (Dogenpaleis); Dit is één van de mooiste gebouwen van Venetië. Dit was het onderkomen van de Dogen en de zetel van Venetiaanse regering.
  • Brug der Zuchten
  • Accademia; museum met  meesterwerken van de Venetiaanse schilderkunst.
  • Murano; Op het eiland Murano wordt al eeuwen lang het Venetiaanse glas geblazen.
  • Ponte di Rialto (Rialto brug); Dit is een zeer bekende, 400 jaar oude, brug.
  •  Het Canal Grande; Het is een schitterend kanaal met een lengte van 4 km. Er is altijd bedrijvigheid; gondels, watertaxi’s en -bussen – en souvenirwinkels en talrijke straatverkopers die allerlei sieraden verkopen.

italie-venetie-murano   italie-venetie-ralto bridge-grachtjes   italie-venetie-piazza san marco

Beste tijd voor een cruise naar Venetië

De beste tijd om naar Venetië, Italië, te gaan is april, mei, oktober en november.

Algemene informatie over Venetië

Valuta
De valuta in Venetië, Italië, is de euro.

Haveninformatie
Porto di Venezia is een zeehaven in het noordoosten van Italië, gerangschikt als de 8e grootste commerciële haven van het land en ook een van de grootste en belangrijkste cruisehavens in Zuid-Europa. De haven van Venetië heeft een aantal passagiersterminals. Het havengebied telt 4 terminals. Cruiseschepen liggen direct aan de passagiersterminal, Maritima fabbricato 248. In de terminal vindt u een souvenirwinkel, een taxfree winkel waar u drank en sigaretten kunt kopen en tevens een toeristeninformatie, waar u plattegrondjes kunt vragen en tevens tickets kunt kopen voor de watertaxi die naast het terminalgebouw vertrekt.

italie-venetie-haven-map.png   italie-venetie-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise:
De beste manier om de schoonheid en uniekheid van een op het water gebouwde stad te waarderen, is per boot. Varend door het Grand Canal en de kleinere kanalen van Venetië wordt u geïntroduceerd tot de geweldige paleizen, kerken, bruggen, tuinen en pakhuizen aan de waterstraten van de stad. Uw luxe motorboottocht door het Grand Canal brengt de magie van Venetië tot leven en biedt u perfecte fotomomenten.

Wilt u ook de eilandjes bij Venetië bezoeken is het aan te raden om Murano en Burano in één dag te doen. U kunt hier een combinatieticket voor kopen. Voor beide is een halve dag genoeg.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan