Rangiroa

Rangiroa is een atol met een zeer bijzondere onderwaterwereld. In Rangiroa worden parels, oesters en zelfs rode en witte wijn geproduceerd. Rangiroa is een onderdeel is van de Tuamotu-eilanden in Frans-Polynesië. Het ligt ongeveer 350 km ten noordoosten van Tahiti. Er wonen ongeveer 2000 mensen verspreid over drie dorpen.

Door de grootte van de omliggende lagune (80 bij 32 km) is Rangiroa het op één na grootste atol ter wereld (Kwajalein, onderdeel van de Marshalleilanden is het grootste). Toch is de maximumdiepte van de binnenzee slechts 35 meter.

Slechts 2 van de 418 eilanden worden bewoond. In de 10e eeuw kwamen de eerste Polynesiers naar Rangiroa. Op 18 april 1616 werd het atol ontdekt door de ontdekkingsreiziger Jacob le Maire. De eerste Europese bewoners vestigden zich er in 1851.

Bezienswaardigheden in Rangiroa

  • Avatoru Pass. Een mooie plek om te gaan snorkelen.
  • Er zijn mooie stranden in de buurt waar u heerlijk kunt genieten.
  • De verschillende eilanden afgaan met een tour.

Frans-polynesië-rangiroa-eiland-zee   Frans-polynesië-rangiroa-hutten-strand   Frans-polynesië-rangiroa-palmboom-boot-zee

Beste tijd voor een cruise naar Rangiroa

De beste tijd om naar Rangiroa, Frans-Polnesië, is van april t/m november.

Algemene informatie over Rangiroa

Valuta
De valuta in Rangiroa is de CFP-Frank.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan hier voor anker.

Frans-Polynesie-Rangiroa-haven-map.png   Frans-polynesië-rangiroa-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een heerlijke stoofpot, zoals Fafa of Uru, wordt aangeraden om een keer te proeven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan