Townsville

Wordt ook wel de ‘zonnestad’ van Queensland genoemd, want hier schijnt de zon ong. 320 dagen per jaar. Dit vindt men weer terug in een prachtige omgeving. Townsville is de hoofdstad van North Queensland.

De stad werd in 1864 genoemd naar de Engelsman Robert Towns. De stad is de belangrijkste havenstad en cultureel centrum van het gebied. De omgeving heeft regenwouden, mooie watervallen, tropische eilandjes, fijne goudgele stranden en men kan er snorkelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het voor Australië een garnizoensstad. Voor het toerisme, niet alleen voor de Australiërs maar ook voor buitenlandse toeristen, heeft Townsville veel te bieden.

Bezienswaardigheden in Townsville

  • Coral Reef Museum. Dit museum (aquarium) laat u het onderwaterleven zien van de koraalriffen. Locatie 2-68 Flinders Street
  • Castle Hill. Vanaf deze top heeft men een mooi uitzicht over de omgeving.
  • Queens Garden. Dit is de botanische tuin van Townsville.
  • Billabong Sanctuary. Hier krijgt men een indruk van de fauna uit de omgeving.
  • Town Common Reserve. In dit park zijn vele vogels te zien.
  • Flinders Street. Een straat met o.a. historische gebouwen, vele winkels, bars, restaurants en banken.
  • Het Strand. De belangrijkste boulevard langs het strand met vele hotels, restaurants en winkeltjes.
  • Townsville Museum. Dit museum laat de historische kant zien van Townsville.
  • Cotters Market. Dit is de grootste markt van North Queensland die elke zondag is geopend van 08.00 – 13.00 uur. Er wordt veel tropisch fruit verkocht, groenten, handgemaakte souvenirs, planten en er zijn diverse openlucht restaurantjes.

australie-townsville-uitzicht-view-landschap   australie-townsville-kangaroe-wildlife   australie-townsville-koraalrif-aquarium

Beste tijd voor een cruise naar Townsville

De beste tijd om naar Townsville, Australië, is van maart t/m december.

Algemene informatie over Townsville

Valuta
De valuta in Townsville, Australië, is de Australische dollar.

Haveninformatie
Een project voor de verbreding van het toegangskanaal is gepland voor voltooiing in 2023. Hierdoor kunnen grote cruiseschepen (met een maximale LOA-lengte van 300 m aanmeren / afmeren in Port Townsville. Momenteel ankeren grotere schepen op zee en vervoeren hun passagiers via de tenderboten van het schip.

australie-townsville-cruise-haven-map   australie-townsville-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Zowel in Flinders Street als Palmers Street zijn banken, het postkantoor, cafeetjes, restaurants en internet gelegenheden. Een bekend winkelcentrum is Flinders Shopping Mall. Er zijn pinautomaten en men kan met alle gangbare creditcards betalen.

Townsville heeft een goede lokale busverbinding, standplaatsen voor taxi’s en er zijn bekende autoverhuurbedrijven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan