Dunedin

Dunedin is de tweede stad in grootte na Christchurch, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad heeft circa 113.600 inwoners en een oppervlakte van 3315 km². Dunedin werd in 1848 gesticht door de Free Church of Scotland. De naam komt van Dun Eidann de Keltische naam voor de Schotse hoofdstad Edinburgh. In Dunedin staat de belangrijkste universiteit van Nieuw-Zeeland, de University of Otago.

Met het enige kasteel, Larnach Castle, dat Nieuw-Zeeland rijk is waant u zich hier in Schotland.
Ook mooi is het wandelgebied Otaga met unieke dieren. In het schapenrijke zuidoosten van het Zuidereiland vallen de vele Schotse namen op.
Dunedin met zijn talrijke Victoriaanse gebouwen zou zelfs een stad in Schotland kunnen zijn. Door de straten klinkt soms doedelzakmuziek, in de restaurants staat hagedis op het menu en de Schotse dichter Robert Burns wordt er met een standbeeld vereerd.

Dunedin kent een zeer gevarieerd landschap, het beschikt over een bosrijke omgeving, een prachtige kust en steile kliffen. Met een beetje geluk kom je ook nog de prachtige geeloogpinguïn tegen. De stad bevindt zich op een heuvel, deze heuvel zijn de resten van een uitgestorven vulkaan.

Bezienswaardigheden in Dunedin

  • Olveston. Op de weg naar het schiereiland Otago kunt u een bezoek brengen aan Olveston, een villa uit het begin van de 20ste eeuw met 35 kamers vol meubelen en kunstvoorwerpen uit die tijd.
  • Larnach Castle. Dit is het enige kasteel dat Nieuw-Zeeland rijk is.
  • Schiereiland Otago. Het schiereiland Otago is een heerlijk wandelgebied met zandstranden, steile kliffen en een unieke wildlife. U komt er geeloogpinguïns, koningsalbatrossen en robben tegen. Het binnenland van Otago was ooit een eldorado voor goudzoekers.
  • Moeraki Beach. Dit is een uniek strand, gelegen halverwege Dunedin en Oamaru, waar mysterieuze gladde, grijze bollen van verschillende afmetingen liggen. Volgens de Maori zijn het versteende voedselkorven die ooit uit de kano’s van hun voorvaderen overboord zijn geslagen.

nieuw zeeland-Dunedin-st paul's cathedral-kathedraal-cultuur   nieuw zeeland-Dunedin-natuur-landschap   nieuw zeeland-Dunedin-spoorweg-station-bloemen-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Dunedin

De beste tijd voor Dunedin in Nieuw-Zeeland is van januari t/m maart en de maand december.

Algemene informatie over Dunedin

Valuta
De valuta in Dunedin is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Kleinere cruiseschepen in Dunedin meren aan op een kade op ongeveer 1 km / 0,6 ml van The Octagon (stadscentrum). Grotere schepen meren aan op een pier in Port Chalmers, gelegen op ongeveer 15 km / 9 ml van de stad. Er is een pendelbusdienst (tegen betaling) voor personenvervoer tussen de cruisehaven en het stadscentrum. De reistijd is ongeveer 30 minuten over een weg die parallel loopt aan de kust van de baai.

nieuw-zeeland-dunedin-haven-map.jpg   nieuw-zeeland-dunedin-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wist u het al dat ’s werelds steilste straat in Dunedin ligt. Deze straat, Baldwin street, heeft een stijgingspercentage van 35% en gaat van 30 naar 100 meter.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan