Muscat

Muscat (Masqat) met een inwonersaantal van 2.658.000 is de hoofdstad van deze constitutionele monarchie (sultanaat). De religie is 82% islam, 15% hindoeïsme en 3% christendom. De stad Muscat (ook wel Masqat genoemd) ligt dus in Oman, maar waar ligt Oman? Het is het meest zuidoostelijke land van het Arabisch schiereiland. Buurlanden zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Muscat is een super schone stad. Het is er veilig, de stad kent nauwelijks criminaliteit. Het kan er behoorlijk warm worden. In de zomermaanden is het er zo’n 40 graden. In de wintermaanden zakt de temperatuur niet onder de 25 graden. Warm is het er dus altijd. Muscat is ook een stijlvolle stad.

Al eeuwenlang is Oman een centrum voor handelaars. In 1507 werd de belangrijkste havenstad, Muscat, door de Portugezen (Vasco da Gama) bezet, die de handelscontrole hadden over de Perzische Golf. Vroeg in de 19e eeuw groeide Oman uit tot een grote machtsfactor met bezittingen in Perzië en Zanzibar, maar langzaam maar zeker verloor het land deze bezittingen. Oman werd in 1891 een Brits protectoraat en bleef dit tot 1971. Tegen het einde van de 19e eeuw werd de stad Muscat ommuurd door een 4,5 meter hoge muur. In 1970 werd de havenstad Muscat gemoderniseerd en de olie is het belangrijkste exportproduct van het land en de haven. Er zijn veel Europeanen die werken bij banken of hooggekwalificeerde functie in o.a. de olie industrie.

Bezienswaardigheden in Muscat

  • Paleis van de Sultan. Dit paleis is alleen van de buitenkant te bezichtigen, maar mag niet ontbreken tijdens het bezoek.
  • Mutrak soek Grand Mosk Forten van Al Jalali en Al Mirani.
  • Diverse musea
  • Hele mooie stranden. Denkt u eraan dat u in een Islamitisch land bent en dat op stranden en openbare plaatsen strakke of aanstootgevende kleding niet gewaardeerd wordt. Luchtige zomerkleding die schouder, bovenarmen en knieën bedekt is aan te raden.
  • Mutrah Corniche Boulevard
  • Al Mirani Fort
  • Royal Opera House
  • Al Alam Palace

oman-muscat-zand-woestijn   oman-muscat-architectuur-moskee-gebouw   oman-muscat-moskee-bloemen.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Muscat

De beste tijd om de noordelijke kustvlakten en het binnenland te bezoeken is tussen november en april. De gemiddelde temperatuur in de kustvlakten schommelt dan overdag tussen 25° C en 30° C. ’s Nachts kan het in de woestijn erg afkoelen.

Algemene informatie over Muscat

Valuta
De valuta in Oman is de Omaanse Rial.

Haveninformatie
De pier bevindt zich in een onderverdeling genaamd Muttrah. De oorspronkelijke oude stad, met een grote souq. Een shuttle van 3 minuten brengt u naar de poort van de haven. Bij de poort staan voldoende taxi’s. Als u van plan bent een taxi te gebruiken, worden deze niet gemeten, maar de tarieven worden door de overheid vastgesteld. De kosten zijn ongeveer 20 euro per uur voor de eerste 3 uur.

Oman-muscat-cruise-haven-map  Oman-muscat-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Muscat. Vanuit de jachthaven van Oman kunt u op excursie gaan, waar u gaat zwemmen met walvishaaien. Het is een dier wat zich voedt met plankton, krill en kleine visjes en dus ongevaarlijk is voor de mens.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan