Fujairah

Fujairah is één van de 7 emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land grenst aan Saoudi Arabië en Oman. De overige 6 emiraten zijn Abu Dhabi, Dubai, Sharah, Ajman, Umm Al Qaywayn en Ras al-Khaimah. Fujairah heeft een unieke positie in de VAE. Het is het enige emiraat dat ligt aan de oostkant bij de Golf van Aman, terwijl de anderen allemaal aan de Arabische golf liggen.

De Emiraten zijn rijk aan olie. Het klimaat is in de wintermaanden aangenaam, zonnig en warm en de avonden koel, terwijl in de zomer warm met een variabele vochtigheidsgraad.

Het grootste gedeelte van het land bestaat uit onbegroeide woestijn. Vegetatie die voorkomt in de VAE zijn ondermeer: de dadelpalm, eucalyptus, gerst, luzerne, mango en mangrove. De fauna bestaat uit gazellen, wolven, luipaarden, de Arabische oryx, de lynx, stelevarkens, uilen, zoogdieren, muizen en andere knaagdieren en diverse reptielsoorten. De Arabische luipaard wordt met uitsterven bedreigd. De meest voorkomend dieren zijn de kamelen en wilde geiten.

De hoofdgodsdienst is de Islam,96% en een klein percentage heeft een andere godsdienst met name Hindoe.

Bezienswaardigheden in Fujairah

  • Fujairah Fort. Dit strategische fort uit 1670 is 2 km van Fujairah gelegen en gemaakt van modderstenen. Het fort werd in 2000 gerenoveerd.
  • Al Bidya Moskee. Deze moskee is 400 jaar oud en ligt 30 km ten noorden van Fujairah vlakbij het dorpje.
  • Al Heil. Een kasteel gelegen op 8 km ten zuid-westen van Fujairah. Het is een van de beroemdste kastelen en was het hoofdkwartier van de toenmalige heerser en werd gebruikt als controle en verdediging van het gebied.
  • Al Bithna. Een fort dat gebouwd is in 1735 en gelegen bij het dorpje Al Bithnaqh, 13 km ten westen van Fujairah. Het was strategisch belangrijk om de routes over de Hajar bergen naar Wadi Hame.
  • Archeologische opgravingen. De meest belangrijke opgravingen in dit gebied van de Arabische Golf en bewijst de aanwezigheid van een bevolking uit de IJzertijd.
  • Ain Madhab Park. Een park van 50 hectare en zeer populair bij de bevolking, lijkt op een groen tapijt van gras met vele verschillende bomen, planten en bloemen.
  • Ain Al Ghamour. Geneeskrachtige warmwaterbronnen (60 graden) die veel worden bezocht door de plaatselijke bevolking, toeristen en zieken die last hebben van reuma, rugpijnen en artritis. Het is een mooi natuurgebied met diverse bronnen, watervallen en valleien.
  • Met een jeep de zandduinen in.

verenigd arabische emiraten-Fujairah-landschap-zee-rotsen     verenigd arabische emiraten-Fujairah-grand sheikh zayed mosque-moskee

Beste tijd voor een cruise naar Fujairah

De beste tijd voor Fujairah is januari t/m december.

Algemene informatie over Fujairah

Valuta
De valuta in Fuhairah, Verenigde Arabische Emirate, Dirham (AED).

Haveninformatie
In de haven is niet veel te doen. Het beste kunt u een taxi nemen van zo’n 20 euro naar het dichtstbijzijnde strandresort, Khor Fakkan. Let wel op de badkleding die u aanheeft, niet alles is geschikt.

Verenigde-Arabische-Emiraten-fujairah-haven-map.jpg   Verenigde-Arabische-Emiraten-fujairah-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Telefoneren in hotels is vrij duur. Beter is het bellen vanuit een telefooncel met een telefoonkaart. Internetcafeetjes vindt u overal.

Bussen zijn een goede manier om lange afstanden af te leggen naar de grote steden en tussen de grote busstations. Taxi’s in de grote steden kunt u tegen een ‘redelijke prijs’ nemen. Mocht de chauffeur de meter niet aan willen zetten dan moet u van te voren een prijs afspreken. Er zijn ook vele minibusjes die u voor een redelijke prijs rondrijden.
Per huurauto kunt u bijv. Dubai en de VAE goed verkennen. Men heeft een uitstekend wegennet maar het rijgedrag is niet zoals u gewend bent. Let op! In Dubai kent men geen metro en bussen.

Het water uit de kraan is niet drinkbaar en het beste is flessenwater te kopen. Eet geen rauw, ongekookt/gedeeltelijk gekookt voedsel of ongeschild fruit. Er zijn niet alleen de Arabische gerechten maar ook Aziatische en Europese. Probeert u eens gerechten uit Syrië, Libanon of Egypte. Goede eetgelegenheden en restaurants vindt u overal. Alcohol alleen in hotels/nachtclubs en het is niet de gewoonte om in het openbaar alcohol te drinken.

De lokale munt is de Dirham (AED). Visa en Mastercard worden in de meeste restaurants en winkels geaccepteerd. Er zijn ook vele pinautomaten. Wij raden u wel aan om contante Amerikaanse Dollars mee te nemen. In de souks vindt u ook vele geldwisselaars die gunstige tarieven hanteren.

Fooien geven is hier erg gebruikelijk. In openbare gelegenheden geen fooi geven als deze bij de rekening (service tax) is inbegrepen. Zo niet dan kunt u ongeveer 10% aanhouden voor het personeel. Taxichauffeurs verwachten geen fooi.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan