Cruise naar Dubai

Dubai is een indrukwekkende bestemming met mooie bezienswaardigheden, zoals de Dhows (beschilderde zeilschepen) of het museum van de familie der Al Maktoums.

Dubai was in de 19de eeuw een centrum van de handel in zijde, specerijen en goud. Toen de lokale heersers aan het begin van de 20ste eeuw van het emiraat een vrijhandelsplaats maakten, werd de naam als multiculturele handelsplaats gevestigd. Dubai werkt al jaren aan haar positie als exclusieve strandbestemming aan de Arabische Golf. Het emiraat wordt niet voor niets wel eens de Arabische Rivièra genoemd vanwege haar schitterende zandstranden, de bijna altijd schijnende zon, de hypermoderne winkelcentra en eerste klas hotels.

De cruisehaven van Dubai maakt deel uit van Port Rashid (ook bekend als Mina Rashid) en is actief sinds 1972. De zeehaven is vernoemd naar Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum (1912-1990). Dubai heeft ’s werelds enige cruiseschipterminal die wordt beheerd door een overheid (de afdeling toerisme van de VAE). Dit betekent dat elke passagier extra aandacht krijgt, samen met verbeterde reiservaringen, inclusief gecertificeerde gidsen en een snel toegangssysteem (geen visumproblemen).

Bezienswaardigheden in Dubai

  • Dubai Creek. U kunt met een ‘abra’ (veerbootje) de Dubai Creek oversteken. De souks aan weerszijden van de Creek zijn uitgeroepen tot cultureel erfgoed.
  • Dhows. Dhows zijn prachtig beschilderde houten zeilschepen die goederen laden en lossen uit Iran, Pakistan, India en Oost-Afrika. Sjouwers brengen de handelswaren aan de kade.
  • Deira-wijk. Dit is de oude Arabische wijk. Veel straatjes zijn ten prooi gevallen aan de nieuwbouw.
  • Museum van de heersende familie der Al Maktoums. In dit, aan de Creek gelegen huis, woonde sjeik Saeed, grootvader van de nu heersende sjeik Mohammed, tot aan zijn dood. In het museum kunt u zich verbazen over de metamorfose die het emiraat in korte tijd heeft ondergaan.
  • Burj Al Arab Hotel. Dit zevensterrenhotel, dat deel uitmaakt van het Jumeira Beach Hotel, is met zijn 321 meter het hoogste hotel ter wereld. De gasten hebben de keuze om per Rolls Royce of per helicopter te arriveren.
  • Skiën in de woestijn! In Dubai kan het. Bij de Mall of the Emirates bevindt zich de hoogste indoor skibaan ter wereld.
Verenigde-Arabische-Emiraten-cruise-haven-Dubai-by night   Verenigde-Arabische-Emiraten-Dubai-cruise-haven-woestijn Verenigde-Arabische-Emiraten-Dubai-cruise-haven-frame
Foto’s: caskerkwijk.com

Beste tijd voor een cruise naar Dubai

De beste tijd om naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, te gaan is van november t/m april. In deze tijd is de temperatuur tussen de 20 en 32 graden.

Algemene informatie over Dubai

Valuta
De valuta in Dubai is de dirham.

Haveninformatie 
De haven bevindt zich op een halfuur rijden van het centrum van Dubai.
Een taxi vanaf het vliegveld betaald u een starttarief van 25 AED (5 euro). Daarna betaald u per gereden kilometer 1,75 AED (0,40 cent) en 0,50 AED (0,10 cent) voor elke minuut dat de taxi stil staat.

Emerets-Dubai-haven-map.jpg Emerets-Dubai-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als u wilt winkelen in Dubai bent u aan het goede adres. Door het gunstige belastingklimaat zijn veel merkartikelen in Dubai zelfs goedkoper dan in het land van oorsprong. U vindt overal in de stad overdekte winkelcentra. De Wafi Mall heeft de vorm van een piramide en is omgeven door palmbomen. De Gold Souq, niet ver van de Creek, is één van de grootste openbare goudmarkten ter wereld.

Wilt u liever een relax dag op het strand, dat kan! Jumeirah Beach is een reusachtig woon- en recreatie-eiland in de vorm van een palmboom, van zes kilometer land en ruim vijf kilometer breed, met zestien palmtakken op een stam van twee kilometer lang. The Palm in Dubai wordt nu al het achtste wereldwonder genoemd.

Fujairah fort heeft een unieke geografische positie binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Het is het enige emiraat dat gelegen is aan de oostkant bij de Golf van Aman. De overige Emiraten liggen allemaal aan de Arabische golf.

Bezoek in Fujairah het Fort. Dit strategische fort uit 1670 is gemaakt van modderstenen. Zeker na de renovatie van 2000 een bezoek waard. De Al Bidya Moskee is maar liefst 400 jaar oud en mag u niet missen.
Wat velen niet verwachten is dat hier ook een stuk natuur een must is: het Ain Madhab Park. Het park is 50 hectare groot en populair bij de bevolking, die er veel vertoeven. Een onwerkelijke ervaring dat sappige gras in een droge woestijn. Voorts is er een mooi natuurgebied met diverse bronnen, watervallen en valleien bij Ain Al Ghamour, de geneeskrachtige warmwaterbronnen van 60 graden. Heeft u last van reuma, rugpijnen of artritis dan is een bezoek verantwoord. Voelt u zich goed, dan voelt u zich na een bezoek aan de bronnen nog beter.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan