Jost van Dyke

Met grofweg acht vierkante kilometer is het eiland Jost van Dyke het kleinste van de vier hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden. Jost van Dyke ligt ongeveer acht kilometer ten noordwesten van Tortola en acht kilometer ten noorden van Saint John.

Net als het overgrote deel van de omringende eilanden is Jost van Dyke van oorsprong een bergachtig vulkanisch eiland. Het hoogste punt van het eiland ligt is Roach Hill, 321 meter boven de zeespiegel.

Jost van Dyke kent jaarlijks talloze bezoekers, die het eiland via boten vanaf Tortola en Saint Thomas betreden. De grootste toeristische trekpleister is de ‘Great Harbor’. Het strand rondom de haven kent onder andere een aantal bars en restaurants.

Volgens de overlevering is Jost van Dyke waarschijnlijk het eerst ontdekt door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede reis in 1493. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de Nederlandse piraat Joost van Dyk, die de havens op het eiland gebruikte om zich te verschuilen. Ondanks de geringe grootte van het eiland kent het eiland een aantal beroemde inwoners, waaronder William Thornton, architect van Het Capitool in Washington, en John C. Lettsome, oprichter van de London Medical Society.

Bezienswaardigheden op Jost van Dyke

  • Snorkelen. Er zijn verschillende mooie stranden waar u kunt gaan snorkelen en relaxen.
  • Bubbly pool. Een door de natuur ontstane jacuzzi.
  • Maak een wandeling over het eiland met mooie natuur.

Britse-maagdeneilanden-jost-van-dyke-zee-rotsen   Britse-maagdeneilanden-jost-van-dyke-uitzicht-baai   Britse-maagdeneilanden-jost-van-dyke-zee-strand

Beste tijd voor een cruise naar Jost van Dyke

De beste reistijd om naar Jost van Dyke, Britse Maagdeneilanden, te gaan is van januari t/m april.

Algemene informatie over Jost van Dyke

Valuta
De valuta op Jost van Dyke is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen naar Jost Van Dyke Island meren aan in Road Town (zuidelijk Tortola Island) en vervoeren hun passagiers naar Jost Van Dyke via de tenderboten van het schip.

Britse-Maagdeneilanden-Jost-van-dyke-haven-map.png   Britse-Maagdeneilanden-Jost-van-dyke-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan