San Juan (Puerto Rico)

San Juan, een sprankelende stad in de Caribean. San Juan is de hoofdstad en grootste stad van Puerto Rico gelegen in de Caribean. San Juan staat met zijn prachtige historisch centrum op de lijst van de Werelderfgoed. De vele forten en verdedigingslinies vindt u op vele plaatsen terug in deze stad.

U kunt culinair genieten in de wijk Sofo met vele restaurantje en barretjes. Flaneer op de boulevard Paseo de la Princesa met vele standbeelden, palmbomen, fonteinen, muzikanten, bankjes en veel meer moois. De boulevard geeft een schitterend uitzicht de baai en de vele cruiseschepen, welke San Juan aandoen.

Bezienswaardigheden in San Juan

  • El Morro-kasteel
  • Kasteel van San Cristobal
  • Kasteel van La Fortaleza
  • Fort San Cristóbal
  • Universiteit met de kathedraal

Puerto-Rico-san-juan-kameleon-zee-rots   Puerto-Rico-san-juan-straat   Puerto-Rico-san-juan-zee-plein

Beste tijd voor een cruise naar San Juan

Het hele jaar door heeft Puerto Rico aangenaam weer.

Algemene informatie over San Juan

Valuta
De valuta in Puerto Rico is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven van San Juan heeft schepen geboekt die voornamelijk op oostelijke en zuidelijke Caribische routes varen en vanuit de havens van Florida vertrekken. Het is echter ook een thuishaven voor verschillende grote cruiseschepen die rondvaartcruises vanuit Puerto Rico uitvoeren. Een van de meest populaire havenbestemmingen op de Caribische eilanden, vaak gecombineerd met Puerto Rico, zijn de Bovenwindse Eilanden (St Lucia, Dominica, St Vincent, Barbados, Tobago, Grenada), Benedenwindse Eilanden (Sint Maarten, Guadeloupe, St Kitts) en de Nederlandse Antillen (Curaçao, Bonaire , Aruba).

san-juan-puerto-rico-haven-cruise-cruiseschip   Puerto-Rico-san-juan-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Door de invloed van het Amerikaanse vasteland kan Puerto Rico vaak mee profiteren. Het kraantjeswater is perfect gezuiverd, waardoor u niet bang hoeft te zijn om het te drinken. Neem een stevige fles mee en vul die telkens op met kraantjeswater. U moet immers goed gehydrateerd blijven in dit warme en vochtige klimaat!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan