Da Nang

Een levendige stad met vele mooie pagodes en een oude geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologisch Museum van Cham of de vijf Bergen van Ngu Hanh Son. Da Nang ligt aan de kust en was vroeger een klein vissersdorp dat Cua Han heette. Tijdens de Franse overheersing was de naam Tourane en weer later Thai Pien.
Da Nang een stad met 110.000 inwoners en de havenstad loopt dikwijls voorop bij de economische hervormingen. De vlakte bij de kust is bewoond en bebouwd. Dwars door Da Nang loopt de Han rivier.

Bezienswaardigheden in Da Nang

  • Ngu Hanh Son / Non Nuoc. Marble Mountains is een cluster van vijf heuvels van marmer en kalksteen in het district Ngũ Hành Sơn, ten zuiden van de stad Da Nang in Vietnam. De vijf bergen zijn vernoemd naar de vijf elementen: Kim, Thuy, Moc, Hoa en Tho.
  • Archeologisch Museum van Cham.
  • Ho Chi Minh museum ligt in Hanoi, Vietnam. Het museum is gewijd aan de oud-Vietnamese leider Ho Chi Minh en de revolutionaire strijd van Vietnam tegen buitenlandse mogendheden.
  • Da Nang Kathedraal. De kathedraal van Da Nang werd in 1923 gebouwd door de Franse priester Louis Vallet, met een roze geschilderd gebouw dat zijn reputatie als een van de meest unieke katholieke kerken in Vietnam verdient. Op 70 meter hoogte staat het ook bekend als Con Ga Church (Rooster Church), vanwege de imposante klokkentoren die is bekroond met een haanweerhaan.
  • Cham Ruïnes is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw en het is een Hindoestaans heiligdom. Het bestond uit meer dan 79 gebouwen waaronder tempels en torens. De meeste bouwwerken hebben dan ook invloeden van het hindoeïsme uit India.
  • Stranden Rondom Da Nang voor een ultieme relax dag.
  • De muren van Dien Hai.

Vietnam-Da Nang-Ba Na Hills-gondel-uitzicht-landschap  Vietnam-Da Nang-Gebouw-cultuur-natuur  Vietnam-Da Nang-Ba Na Hills-Golden Bridge- Ba-Na-Hills-brug

Beste tijd voor een cruise naar Da Nang

De beste tijd voor Da Nang, Vietnam, is van februari t/m juli. In de rest van Vietnam regent het dan veel, maar in Da Nang blijft het droger.

Algemene informatie over Da Nang

Valuta
De valuta in Da Nang is de Vietnamese dong.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen in Da Nang meren aan in de haven van Tien Sa. Busreizen van de haven naar Danang City duren ongeveer 30 minuten. Bij de ingang van de haven (ongeveer 500 m / 1650 ft van de cruisepier) is een taxistandplaats.

Kleinere cruiseschepen meren vaak aan in de Han River Port (aan de westelijke oever van de rivier). Deze locatie is dichter bij de stad. Sommige cruiseschepen kunnen ook aanmeren in de haven van Hue of Chan May en hun passagiers worden overgebracht via bus shuttles.

vietnam-danag-haven-map.jpg   vietnam-danag-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor een leuke avond kunt u het beste naar Bach Dang promenade langs de Han rivier gaan. Hier is een ruim aanbod van restaurants en bars en u kunt er goed de avond doorbrengen met de late night opties.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan