Halong Bay

Een plek gevormd door duizenden kalkstenen eilandjes. Dit alles is goed te bekijken vanaf een traditionele jonk. In het noordwesten van Vietnam ligt het overweldigende Halong Bay.

Vreemd gevormde rotsen rijzen hier op uit zee en geven, samen met de vissersboten, een prachtig panorama. In feite zijn het ruim 3000, vaak loodrecht uit zee oprijzende kalkstenen eilandjes, waarvan er een groot aantal grotten herbergt. De meeste zijn onbewoond. Een tocht met een traditionele jonk, opgetuigd met bruine en witte zeilen, door deze Golf van Tonkin is een ‘moeten’ tijdens een bezoek aan Noord Vietnam.

De grillig gevormde rotseilanden zijn een speling van de natuur. Wind, regen en golven hebben het zachte kalksteen in de loop der tijden uitgesleten, zodat diepe spelonken en grotten zijn ontstaan. Halong Bay als dagtocht bezoeken, zou afbreuk doen aan dat gebied. Men reist veel te lang, te weinig tijd tussen de vele toeristen. Als men een langer bezoek inlast wordt er op een koloniale boot gevaren in een relaxte en comfortabele sfeer langs de vele eilandjes.

Bezienswaardigheden in Halong Bay

  • Bezoek een grot. Het kalk gebergte maakt Halong Bay bijzonder.
  • Kajakken. Je kunt tijdens het peddelen verborgen grotten en kleine baaitjes ontdekken.
  • Helikoptervlucht of vliegtuigje. Ontdek Halong Bay vanuit de lucht. De helikopervlucht is vele male duurder dan de vliegtuigvlucht.
  • Drijvende dorpen. Het is bijzonder om de dorpjes op het water te zien en hoe de locals je enthousiast verwelkomen.
  • Standen. Lekker zemmen, zonnebaden of snorkelen.

Vietnam-Halong Bay-Thanh pho Ha Long-Quang Ninh-water-natuur-rotsen-strandje-bootjes   Vietnam-Halong Bay-natuur-landschap-bergen-rotsen-boten   Vietnam-Halong Bay-Thanh pho Ha Long-Quang Ninh-water-natuur-rotsen-bootjes

Beste tijd voor een cruise naar Halong Bay

De beste tijd om naar Halong Bay, Vietnam, te reizen is van februari t/m mei en van september t/m december.

Algemene informatie over Halong Bay

Valuta
De valuta in Halong Bay is de Vietnameese dong.

Haveninformatie
Halong Bay (ook bekend als Ha Long Bay) is een cruisehaven en populaire reisbestemming in de provincie Quang Ninh (Oost-Vietnam), ongeveer 110 km (70 mijl) van Hanoi. De regio behoort administratief tot Ha Long City. Kenmerkende kenmerken van de baai zijn de talrijke kalkstenen karsts, grotten en schattige eilanden in verschillende soorten en maten.

Vietnam-halongbay-haven-map.png   Vietnam-halongbay-haven.jpgRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan