Ceuta

Door de ligging van Ceuta aan Noord-Afrikaanse zijde kunt u tijdens uw cruise tegelijkertijd twee continenten bezoeken en twee werelden ontdekken. De stad is gelegen aan de straat van Gibraltar, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee elkaar ontmoeten en dus prima bereikbaar voor cruiseschepen. De verrassende natuurlijke omgeving biedt prachtige panoramische uitzichten. Er heerst altijd een aangenaam klimaat, zodat u heerlijk kunt relaxen op één van de stadstranden. Of misschien zoekt u liever de verkoeling van de prachtige bosgebieden op, waar u lekker kunt wandelen of fietsen.

Ceuta is in het verleden een belangrijke havenvesting geweest, waardoor een bijzondere melting pot aan culturen is ontstaan. Zoals in de Moslimwijk ‘Principe’, waar je je in Marokko waant met zijn bazaars, theehuizen en twee grote moskeeën. Ook de diverse gezellige Spaanse/ Marokkaanse markten zijn een bezoek waard. De Marokkaanse grens is zelfs op loopafstand! Ceuta is niet groot, desondanks beschikt de stad over een indrukwekkende culturele erfenis, bestaande uit talrijke musea en monumentale gebouwen.

Bezienswaardigheden in Ceuta

  • Neo-Middeleeuws fort en torens, zeven heuvels met daarop verdedigingstorens die de natuurlijke grens van Ceuta met Marokko vormen.
  • Murallas Reales, gerestaureerde koninklijke stadsmuren.
  • Castillo del Desnarigado, een militaire bezienswaardigheid. Klokslag het middaguur wordt hier nog ouderwets het kanon afgevuurd.
  • Catedral de Santa Maria de la Asuncion, eind 17e eeuwse rooms-katholieke kerk.
  • Plaza de Africa, plein midden in het centrum van Ceuta, omringd door belangrijke historische gebouwen.
  • Monte Hacho, heuvel met op de top een kasteel met prachtig uitzicht over de stad en omgeving.
  • Ceuta Museum, stedelijk museum over de geschiedenis van Ceuta.

noord-afrika-ceuta-gebouw   noord-afrika-ceuta-gebouw-palmbomen   noord-afrika-ceuta-uitzicht-landschap

Beste tijd voor een cruise naar Ceuta

De beste tijd om naar Ceuta, Marokko, is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Ceuta

Valuta
De valuta in Ceuta is de Euro.

Haveninformatie
Het adres van de veerhaven van Ceuta is “Estacion Marítima, 51001 Ceuta”. Regelmatig geplande veerdiensten van Ceuta naar Algeciras (reistijd 1 uur) worden verzorgd door de maatschappijen BALEARIA (10 dagelijkse overtochten), TRASMEDITERRANEA (5 dagelijkse overtochten) en FRS Iberia (5 dagelijkse overtochten).

marokko-ceuta-haven-map.jpg   marokko-ceuta-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor een prachtig uitzicht op het schiereiland Ceuta, kunt u de heuvel op naar Mirador de San Antonio. U ziet vanaf hier het Marokkaanse Atlasgebergte en de rots van Gibraltar. Een uitstekende plek voor een picknick. Ceuta valt niet onder de Europese belastingwetgeving, waardoor u in Ceuta belastingvrij kunt winkelen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan