Cagliari

Cagliari is de hoofdstad, de belangrijkste havenstad en handelscentrum van Sardinië. Cagliari kent vele bezienswaardigheden, maar u kunt er ook prima vissen, wandelen en paardrijden. Het is echt een plek waar u zich nooit zal vervelen!

Het strand van Cagliari is een van de mooiste stranden van Sardinië. U kunt er zeilen, snorkelen, duiken en surfen , maar u kunt daar natuurlijk ook lekker uitrusten en genieten van het zonnetje. Uitgaan in Cagliari is prima te doen. In de wijk bij de haven vindt u talloze gezellige terrasjes, bars, cafés, restaurants en andere eetgelegenheden waar u heerlijk kunt lunchen.

Bezienswaardigheden in Cagliari

  • De kathedraal Santa Maria, ook wel de kathedraal van Cagliari genoemd, is een rooms-katholieke kathedraal in Sardinië. Deze is gewijd aan de Maagd Maria en aan Sint Cecilia. De kerk is in de 13e eeuw gebouwd in een Pisaans-Romaanse stijl en kreeg de naam kathedraal in 1258. In de 17e en 18e eeuw werd de kathedraal gerenoveerd volgens barokke lijnen. In de jaren dertig kreeg het eindelijk de huidige façade, in Neo-Romaanse stijl, geïnspireerd op de kathedraal van Pisa.
  • De basiliek San Saturnino werd in 1089 geschonken aan Constantijn II van Cagliari door de giudice van Cagliari het complex, inclusief een klooster, aan de benedictijnen van de abdij van St. Victor van Marseille. Ter gelegenheid hiervan werd de kerk gerestaureerd in Provençaals-Romaanse stijl. De vernieuwde basiliek werd in 1119 ingewijd.
  • Het Romeins Amfitheater is het belangrijkste nog bestaande monument op Sardinië. Het amfitheater verkeerd in een redelijk goede staat en is gebouwd in de tweede eeuw na Christus.
  • De botanische tuin bevat tegenwoordig zo’n 2000 soorten planten. De tuin is in drie verschillende delen verdeeld, de mediterrane oorsprong, vetplanten en tropische planten.
  • Cittadella dei Musei is het museumcentrum van de stad. Het is gelegen in het noordelijke deel van de kalkstenenheuvel waarop het kasteel staat. De huidige Citadel is het resultaat van een grondige renovatie en reorganisatie van het pand in het gebied waar de Piemontese het koninklijk arsenaal installeerde.

sardegna-cagliari-gebouwen-palmbomen   sardegna-cagliari-gebou-kustlijn   sardegna-cagliari-gekleurde huizen

Beste tijd voor een cruise naar Cagliari

Wilt u een aangename en warme temperatuur ervaren dan is de beste tijd om naar Calgliari, Sardinië, te gaan van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Cagliari

Valuta
De valuta in Calgliari, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
Er zijn verschillende mogelijkheden om van de haven naar de stad te komen. U kunt te voet gaan, dit is zo’n 15 minuten lopen (1,5 km). Met de shuttlebus is het zo’n 5 minuten (prijs onbekend). De taxi duurt 10 minuten en kost €10,- per taxi.

  sardegna-cagliari-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Cagliari. In de stad zijn vele straatverkopers, sommige opdringerig andere wat bescheidener. Ze proberen altijd de zo hoog mogelijkste winst te halen, dus afdingen is echt een must.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan