Antwerpen

Antwerpen betekent fantastisch shoppen, heerlijk eten en drinken én genieten van de werken van de beroemdste inwoner van Antwerpen, Peter Paul Rubens. En Antwerpen biedt meer, de diamantstad is het Belgische centrum van Belgische en Internationale mode-ontwerpers. Maar Antwerpen is ook de stad van de kleine straatjes, de fantastische markten en de oude ambachten. Reist u met kinderen, dan is de Zoo van Antwerpen zeker een bezoekje waard.

En na een dag lang slenteren kunt u aanschuiven in een van de kleine koffiehuisjes voor een kopje koffie met een echte Belgische Praline.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

  • Grote markt met het stadhuis en diverse gildehuizen.
  • Het Zuid is zonder twijfel de hipste wijk in Antwerpen. Het middelpunt van de wijk is het Koninklijk Museum van Schone Kunsten.
  • Het eilandje is de oude havenbuurt in het noorden van Antwerpen. Het Eilandje is een decor van pakhuizen, sluisgebouwen en prachtige kaden.
  • Onze Lieve Vrouwen Kathedraal is met een toren van 123 meter de blikvanger van Antwerpen.
  • Het Rubenshuis de bekendste inwoner van Antwerpen, Rubens woonde en werkte hier de laatste dertig jaar van zijn leven. Het pand, dat prachtig gerestaureerd is, is tegenwoordig een museum.

Belgie-Antwerpen-cruise-haven-stad-architectuur   Belgie-Antwerpen-cruise-haven-stad-antwerpen centraal   Belgie-Antwerpen-cruise-haven-stad

Beste tijd voor een cruise naar Antwerpen

Antwerpen bevindt zich in een van de buurlanden van Nederland. Het klimaat is dus vergelijkbaar met Nederland en dus heel het jaar door prima te bezoeken.

Algemene informatie over Antwerpen

Valuta
De valuta in België is de Euro.

Haveninformatie
De kosten voor een taxi is van de haven naar het centrum ongeveer €26,-. Je betaald hier €2,30 per kilometer tot 20 km. Na 20 km is het €2,10 per km.

Belgie-Antwerpen-cruise-haven-map   Belgie-Antwerpen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Antwerpen. Als u voor het eerst in Antwerpen komt is de historisch binnenstad zeker een aanrader om te bekijken.
Op bepaalde tijdstippen kan de Onze Lieve Vrouwen Kerk worden beklommen wat ook zeker de moeite waard is, waar u een goede view krijgt over de hele stad.
Wist u ook dat u in Antwerpen een workshop bonbon maken kunt volgen, leerzaam en vooral heel lekker.

Als u een diamant koopt , vraag dan altijd om een origineel certificaat.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan