Cruise naar Santa Cruz de Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Dit ‘grotteneiland’ zoals Tenerife door middeleeuwse schrijvers werd genoemd heeft bergen, uitgestrekte bossen, woestijnen en brede zandstranden. De meeste toeristen kennen Tenerife als strandbestemming, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Het binnenland is prachtig, ruig maar ook weer pittoresk. Uw cruiseschip meert aan in Santa Cruz de Tenerife, de grootste stad van het eiland. In het centrum  van de stad ligt het plein de Plaza de España met het monument Monumento a los Caídos.

Bezienswaardigheden in Santa Cruz de Tenerife

  • Museo de la Natureleza y el Hombre, in het gebouw van een voormalig ziekenhuis. (Bezoek de website hier)
  • Kabelbaan Explanada Tivoli (Arroyo de la Miel)
  • Bananera El Guanche, mini-bananenplantage met veel inheemse en exotische planten en cactussen
  • Parque Nacional del Teide

canarische eilanden-santa cruz de tenerife-uitzicht-landschap   canarische eilanden-santa cruz de tenerife-quad-bergen-landschap   canarische eilanden-santa cruz de tenerife-gebouw-cultuur

Beste tijd voor een cruise naar Santa Cruz de Tenerife

De beste reistijd voor Santa Cruz de Tenerife in Tenerife is van mei t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Santa Cruz de Tenerife is 23°C in augustus en de laagste is 18°C in februari.

Algemene informatie over Santa Cruz de Tenerife

Valuta
De valuta in Santa Cruz de Tenerife, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
Port Tenerife (Puerto de Santa Cruz de Tenerife) is een van de diepste natuurlijke havenhavens ter wereld. Het is gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland, met het Anaga-gebergte rondom de zeehaven. De havenautoriteit verzorgt een gratis pendelbus voor toeristen op cruiseschepen. Het verbindt de cruiseterminal met het centrum (Plaza de Espana). Pierzijde taxi’s zijn ook beschikbaar. Het centrum ligt op minder dan 1 km afstand.

canarische eilanden-santa cruz de tenerife-cruise-haven-map   canarische eilanden-santa cruz de tenerife-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Santa Cruz. Wilt u genieten van een adembenemende vergezichten, neem dan de Kabelbaan Explanada Tivoli. Deze kabelbaan neemt u in ca 12 minuten mee naar een grote hoogte vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de kust van Marokko en de Rots van Girbraltar.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan