Puerto Princesa

Puerto Princesa is een stad in de Filipijnse provincie Palawan. De stad is tevens de hoofdstad van de provincie.
De stad Puerto Princesa ligt midden op het eiland en wordt begrensd door de gemeenten San Vicente en Roxas in het noorden en Aborlan in het zuiden. Ten westen van de stad is de Zuid-Chinese Zee kust te vinden en in het oosten de kust met de Suluzee.

Puerto Princesa staat bekend als een van de schoonste steden in de Filippijnen. Een aanrader is een bezoek te brengen aan het Palawan Museum aan het Mendozapark. Hier krijgt u een zeer goede indruk en overzicht van de historie, kunst en cultuur van de mensen en hun mythologie van deze eilanden- groep. Ook brengen een bezoek aan de mooie oude kathedraal is de moeite waard.

In Puerto Princesa kunt u heel voordelig echte parels kopen. De parels komen van de vele parelkwekerijen, die er in Palawan zijn. De mooiste parels, de perfect ronde, gaan vrijwel allemaal naar het buitenland. De parels die niet perfect rond zijn spotgoedkoop er is keuze uit verschillende kleuren wit, zalmkleurige en zwarte parels.
Ook op culinair gebied met zijn beroemde vogelnestjessoep en de vruchten van de zee, zoals kreeft, crab, oesters, mosselen, vele vissoorten en zelfs zee-egel komt iedere lekkerbek aan zijn trekken. Op Palawan leven nog dieren die nergens anders ter wereld voorkomen zoals, Mouse deer (herten soort) Konings cobra, zeldzame vlinders en papegaaien. Men geniet hier de vele witte, bijna verlaten stranden.

Bezienswaardigheden in Puerto Princesa

  • St Pauls’s subterranean river. Park met grotten en een ondergrondse rivier.
  • Ugong Rock Adventures. Klim park met tokkelbaan.
  • Frazer island
  • Sabang Beach
  • Immaculate Conception. Mooi gebouw met geschiedenis.

Filipijnen-palawan-puerto-princesa-bergen-zee   Filipijnen-palawan-puerto-princesa-cultuur   Filipijnen-palawan-puerto-princesa-grot-zee-boot

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Princesa

De beste tijd om naar Puerto Princesa, Filipijnen, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Puerto Princesa

Valuta
De valuta in Puerto Princesa is de Filipijnse peso.

Haveninformatie
De haven ligt ongeveer 1,5 km van het centrum af.

filipijnen-puerto-princesa-haven-map.png   Filipijnen-palawan-puerto-princesa-cruise-havenRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan