Port Klang (Kuala Lumpur)

Kuala Lumpur is de hoofdstad van het prachtige Maleisië. Het is een relatief groene stad, met mooie stadsparken en een grote botanische tuin. De stad beschikt daarnaast over een uitstekend metronetwerk, waarmee je snel en goedkoop door de stad reist. Het centrum is heel schoon en modern. Loop tussen de vele wolkenkrabbers en geniet van de Aziatische cultuur.

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

  • Petronas Twin Towers (452m hoog)
  • Menara Tower
  • Botanical Gardens
  • Jalan P. Ramblee
  • Bukit Nanas Forest Reserve
  • Low Yat Plaza
  • Pavilion Shopping Centre
  • Jalan Petaling
  • Forest Eco Park

Maleisie-port-klang-kuala-lumpur-skyline-nacht   Maleisie-port-klang-kuala-lumpur-markt-eten   Maleisie-port-klang-kuala-lumpur-straat-gebouwen

Beste tijd voor een cruise naar Kuala Lumpur

De beste reistijd voor Kuala Lumpur in Maleisië is van januari t/m december, waarin u een warme temperatuur heeft en er amper tot weinig neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kuala Lumpur is 32°C in februari en de laagste is 31°C in januari. Het weer en klimaat van Kuala Lumpur is geschikt voor een stedentrip.

Algemene informatie over Kuala Lumpur

Valuta
De valuta in Maleisië is de Maleisische Ringgit (MYR)

Haveninformatie
Port Klang is het westelijke eindpunt van Federal Highway (links naar Kuala Lumpur). Hoofdwegen verbinden de haven met Klang Town. Via Klang zijn ook beschikbaar bus- en voorstedelijke treindiensten naar Kuala Lumpur City. Elektrische treinen verbinden de haven met Klang Town, Kuala Lumpur, Subang Jaya, Shah Alam, Tanjung Malim.
De terminal is uitgerust met de modernste faciliteiten en voorzieningen voor het comfort van passagiers en terminalgebruikers. Inclusief gebouwen met airconditioning, verbindingsbruggen voor in- en uitstappen, overdekte loopbruggen die de kade en de terminal met elkaar verbinden. Geldautomaten, restaurants, souvenir- en cadeauwinkels en duty free winkels.

Maleisie-port-klang-kuala-lumpur-cruise-haven-map   Maleisie-port-klang-kuala-lumpur-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Kuala Lumpur. Ga in de achtbaan in Berjaya Times Square. Dit is een winkelcentrum waar ook een pretpark in zit. Loop langs de vele winkels en verwonder u over de grootte van dit winkelcentrum.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan