Hanoi

De stad was tijdens de Franse overheersing van Azië de hoofdstad van Frans Indochina. Later toen Vietnam onafhankelijk was van de Fransen, werd Hanoi de hoofdstad van Noord-Vietnam. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad. In de brede boulevards en oude villa’s zijn deze invloeden het meest aanwezig. Met ruim acht miljoen inwoners is het een grote stad. Toch is het centrum relatief klein en kun je veel afstanden lopend afleggen.

Hanoi barst van de cultuur, heeft een bruisend straatleven en is de uitvalsbasis voor een bezoek aan vele natuurwonderen in de regio. Na je landing ben je al gauw in de ‘Old Quarter’ wat de beste uitvalsbasis is om Hanoi te verkennen. De nauwe straatjes met elk hun eigen karakter zitten vol met heerlijke eettentjes, hotels in elke prijsklasse en niet te vergeten ‘Bia Hoi’ gelegenheden. Ook wel bekend als het goedkoopste bier ter wereld.

Bezienswaardigheden in Hanoi

  • Ho Chi Minh Mausoleum
  • Hoan Kiem meer
  • De Oude Wijk
  • Dong Xuan Markt
  • Waterpoppentheater Thang Long
  • Keramische mozaïek muur

  vietnam-hanoi-gebouw-kunst-architectuur-natuur-bomen-water  vietnam-hanoi-straat-graffiti-fietsen-fruit-groenten

Beste tijd voor een cruise naar Hanoi

De beste reistijd voor Hanoi in Vietnam is van januari t/m december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hanoi is 35°C in juni en de laagste is 20°C in januari.

Algemene informatie over Hanoi

Valuta
De valuta in Vietnam is de Vietnamese dong.

Haveninformatie
De cruisehaven die Hanoi Vietnam bedient, bevindt zich in Halong Bay (Bai Chay), ongeveer 170 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Afhankelijk van de grootte van uw cruiseschip, zal het ofwel aanmeren bij de commerciële pier van Halong’s City of voor de kust afmeren. In het laatste geval zullen passagiers aanmeren bij Bai Chay Tourist Wharf.

vietnam-hanoi-cruise-haven-map   hanoi-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Hanoi. Ga zeker naar de zogenoemde ’treinstraat’. Dit is een enorm smal straatje waar elke dag rond hetzelfde tijdstip een trein langskomt. Heel bijzonder om mee te maken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan