Koh Samui

Koh Samui is een eiland gelegen in de Golf van Thailand, ongeveer 560 km ten zuiden van Bangkok. Koh Samui behoort tot de provincie Surat Thani. Het is het derde eiland van Thailand qua grootte is het ongeveer 250 km².

Sinds 1896 is Koh Samui ook een district van de provincie Surat Thani. De hoofdstad is Surat Thani. Het district omvat ook een aantal kleinere eilanden en wordt onderverdeeld in 7 sub-districten.

De vroegste geschiedenis van het eiland is niet bekend. Vissers waren de eerste bewoners en zij vestigden zich ongeveer 1500 jaar geleden op het eiland. De wateren rond het eiland waren bijzonder visrijk en vooral de noordkust van Koh Samui, langs de stranden van Lamai en Maenam, bood voldoende bescherming tegen de invloeden van de oceaan.

Het eiland is overdekt met kokospalmplantages, Cocos Nucifera. De exploitatie vormt een van de steunpilaren van de lokale economie, naast visvangst en toerisme. Elke maand worden 2 miljoen kokosnoten naar Bangkok verscheept. De kokospalm levert ongeveer 75 noten per jaar, die worden geplukt met behulp van apen. Getrainde apen plukken gemiddeld 800 noten per dag.

Bezienswaardigheden in Koh Samui

  • Watervallen op Koh Samui. De Na Muang watervallen liggen op 11 kilometer afstand van de Nathon Pier niet ver van route 4169 tussen Hua Thanon en Ban Saket. Na Muang 1 is er een 18 meter hoge waterval die per auto of motor bereikbaar is. In de natuurlijke poel aan de voet van deze waterval kun je heerlijk zwemmen. De 79 meter hoge Na Muang 2 is volgens de lokale bevolking de mooiste van Koh Samui, in elk geval is het de hoogste. Deze bereik je na een voettocht van een klein half uur. Je kunt Na Muang 2 ook per olifant bereiken. De Hin Lad watervallen liggen aan het einde van route 4172. Aan de voet van de slechts 2 meter hoge eerste waterval is een grote poel waar u kunt zwemmen.
  • Vlakbij ligt een boeddhitisch klooster. Vanaf de eerste waterval kun je in 45 minuten door het regenwoud naar de tweede waterval lopen. Als u van rust houdt moet u een bezoen aan de watervallen in de weekends mijden, dan kan het er bijzonder druk zijn.
  • Zee aquarium. Het Samui Aquarium ligt aan het Laem Set Beach en is Thailand’s enige privézeeaquarium.
  • Nagel Parel kwekerij. In deze kwekerij op Ko Matsum kun je zien hoe parels worden gecultiveerd. Ko Matsum is in 30 minuten per boot te bereiken vanaf de Ban Thong Krut steiger.
  • Vlindertuin. De vlindertuin ligt aan het Laem Set strand in het zuidoosten van Koh Samui.

Thailand-Ko Samui-cruise-haven-eilandjes   Thailand-Ko samui-cruise-haven-strand   Thailand-Ko samui-cruise-haven-Buddha

Beste tijd voor een cruise naar Koh Samui

De beste reistijd voor Koh Samui, Thailand, is van januari t/m maart.

Algemene informatie over Koh Samui

Valuta 
De valuta in Koh Samui is de Thaise baht.

Haveninformatie
De veerboot- en cruisehavens van Koh Samui zijn twee – Nathon en Lipa Noi. Net als op de meeste resort-eilanden in Thailand, is Koh Samui populair vanwege resorttoerisme, landschap (weelderige oerwouden van de Khao Pom-berg), luxe hotels, strandresorts, winkels en restaurants, ongerepte stranden, snorkel- en duiklocaties en het nachtleven. Het eiland wordt omringd door Route 4169 (51 km lange ringweg) die helemaal langs de kustlijn loopt.

thailand-koh-samui-haven-map.jpg   Thailand-Ko Samui-cruise-haven-port

Tip(s) van Captain Cruise
In Thailand hebben ze heerlijk eten. Ga voor de ultieme eiland ervaring door lekker te dineren op het strand.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan