Port Louis

Port Louis is de belangrijkste stad van Mauritius en tevens de hoofdstad van het land. De stad is genoemd naar Lodewijk XV van Frankrijk en telt ongeveer 150.000 inwoners. Port Louis heeft een erg geanimeerde, exotische markt en een levendige Chinese wijk.

Op deze beroemde, overdekte markt worden er naast kleding en allerlei souvenirs ook veel groenten en fruit verkocht. Artikelen die niet vergankelijk zijn worden verkocht in het hart van de markt: plastic dodo’s, geborduurde tafelkleden, etc.

Het charmante plaatselijke museum pronkt met de nationale trots: de dodo. De keuken is zeer gevarieerd en kosmopolitisch zoals het eiland zelf. Indische, Creoolse, Europese en Chinese gerechten wisselen elkaar af. Port Louis is een stad met palmen en koloniale bouwstijl. Het verkeer rijdt er links. De kleine haven is één van de drukste van de Indische Oceaan. Er is een pittoreske mengeling van culturen in deze stad te vinden: pittoresk, lawaaierig en soms een beetje verwarrend met verschillende levendige kleuren, mysterieuze geuren, nieuwe smaken.

Bezienswaardigheden in Port Louis

  • De Chinese pagode tegenover de renbaan
  • De moskee Jummah aan de Royal Road
  • De typisch Engelse kathedraal van St. James
  • De Indo-Tempel
  • Champs du Mars, is een paardenrenbaan
  • Veel restaurants
  • Winkels (duty free)
  • Aapravasi Ghat, een immigratie depot gebouwd in 1849 bij de Britten.
  • Fort Adelaide
  • Kathedraal Saint-Louis de Port Louis

Mauritius-port-louis-paarden-renbaan   Mauritius-port-louis-eiland-zee-strand   Mauritius-port-louis-palmbomen-zwembad

Beste tijd voor een cruise naar Port Louis

De beste reistijd voor Port Louis in Mauritius is van januari t/m december, waarin u een aangename of warme temperatuur heeft en er amper tot weinig neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Port Louis is 29°C in februari en de laagste is 24°C in juli. De watertemperatuur ligt tussen 24°C en 30°C.

Algemene informatie over Port Louis

Valuta
De valuta in Port Louis is de Mauritiaanse roepie (MUR)

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Mauritius eiland gaan voor anker in Port Louis – havenstad aan de noordwestkust. De cruiseterminal van Port Louis (Christian Decotter) is de eerste in de regio die de grootste cruiseschepen ter wereld kan laten aanmeren. De Christian Decotter Cruise Terminal heeft twee toegangsbruggen voor cruisetoeristen en voertuigen. Toekomstige plannen omvatten de aanleg van een loopbrug van de terminal naar het centrum.

port-louis-portmap   Mauritius-port-louis-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Port Louis. Let – met name op de drukke markten – goed op uw tas en spullen, omdat er zakkenrollers actief kunnen zijn. Vermijd daarnaast ’s avonds afgelegen en slecht verlichte straten.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan