Niebla

Niebla is een havenstad en de hoofdstad van de Chileense provincie Valdivia en de regio Los Rios, met een stedelijke bevolking van ongeveer 150.000. De stad Valdivia ligt aan de samenvloeiing van drie rivieren (Calle-Calle, Valdivia, Cau-Cau) en ongeveer 15 km ten oosten van de zeehavens Niebla en Corral. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 42 km2 verdeeld in 19 districten. Een van de districten is Niebla – een kleine havenstad (aan de monding van de rivier de Valdivia) met een oppervlakte van ongeveer 1,6 km2 en een bevolking van ongeveer 3000.

Bezienswaardigheden in Niebla

  • Museo de sitio Castillo de Niebla
  • Playa grande de Niebla

Beste tijd voor een cruise naar Niebla

De beste reistijd voor Niebla in Chili is van januari t/m maart en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Niebla is 23°C in januari en de laagste is 10°C in juli.

Algemene informatie over Niebla

Valuta
De valuta in Niebla, chili is de Chileense peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen die Valdivia bezoeken, gaan meestal voor anker/aanmeren in Puerto Niebla of Puerto Corral (maar voornamelijk in Niebla), vanwaar passagiers met bussen naar Valdivia City kunnen worden vervoerd (ongeveer 15-20 minuten reizen over de weg). De toegang vanaf Corral is via veerboten (naar Niebla). Zowel Corral als Niebla werden door de Spanjaarden (in de 17e eeuw) gesticht als versterkte zeehavens om de stad Valdivia te beschermen. Hun huidige economieën zijn voornamelijk gebaseerd op commerciële visserij, aquacultuur, havendiensten, toerisme.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan