Kaaphoorn

Vanwege zijn locatie, op een van de meest zuidelijke punten van Zuid-Amerika, heeft Kaap Hoorn een grote rol gespeeld in de navigatiegeschiedenis. De noordelijker gelegen Straat Magellaan werd eerder ontdekt, maar deze straat was zo smal dat er moeilijk doorheen gevaren kon worden. Kaap Hoorn, door de Nederlanders ontdekt in 1615, werd de voornaamste route voor handelsschepen uit Europa of het oosten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika naar de Amerikaanse westkust.

Kaap Hoorn is de ingang van de Drake Passage, waar de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan bij elkaar komen. Totdat het Panamakanaal werd geopend in 1914, was dit een van de belangrijkste vaarroutes ter wereld. Sterke wind, stromingen, golven en ijsbergen maakten de passage verraderlijk in de tijd dat er zeilschepen voeren. Om Kaap Hoorn heen varen is zelfs nu nog een uitdaging voor de vele jachten die door de koude wateren racen.

Bezienswaardigheden in Kaap Hoorn

  • Veel zeevogels
  • Vuurtoren
  • Pinguins
  • Orka’s

Chili-kaaphoorn-eiland.jpg   Chili-kaaphoorn-gletsjer.jpg   Chili-kaaphoorn-huis

Beste tijd voor een cruise naar Kaap Hoorn

De beste periode om af te reizen naar Kaap Hoorn, Chili, is in de maanden november t/m februari.

Algemene informatie over Kaap Hoorn

Valuta
De valuta in Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Op Hornos Island onderhoudt de Chileense marine een militair station. De lijst met faciliteiten omvat een woongebouw, een utiliteitsgebouw, een kapel en een vuurtoren.

kaaphoorn

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Kaaphoorn. Neem vooral warme kleding mee, het is hier erg fris, ook als u op het dek rondloopt.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan