Ilha Grande

Ilha Grande is een ecologisch paradijs. Het eiland is helemaal auto-, en wegenvrij en 35% van het eiland is beschermd natuurgebied waar u alleen kunt komen met kleine speedbootjes. Op Ilha Grande zijn maar drie bewoonde gebieden, waarvan Vila Abraao de grootste is. Dit is tevens de hoofdstad van Ilha Grande.

In het Noorden en het Westen zijn er prachtige zandstranden, terwijl het Zuiden een ruige kust heeft. Om een zeer fraai uitzicht te hebben is het aan te raden de 1000 meter hoge Pico de Papagaio te beklimmen.

In Abraão, het hoofddorp van Ilha Grande, zijn twee straten met kinderkopjes, de rest is allemaal zandpad. Aan een pleintje met restaurantjes en winkeltjes ligt ook een kerkje. ’s Avonds staan op straat kraampjes waar fruitsappen en caipirinha vers gemaakt worden. Achter het plein liggen de zandweggetjes met de huizen van de lokale bevolking en ook de pousada’s voor de gasten. Een pousada heeft een grote tuin waar vlinders en kolibries rondvliegen.

Tot 1994 diende het eiland Ilha Grande enkel als gevangenis. Er kwamen dus geen toeristen tot die tijd, wat betekent dat veel van de authentieke charme bewaard is gebleven. Heel lang geleden werd Ilha Grande als schuilplaats gebruikt door piraten. In die periode was het eiland nog dichtbegroeid.

Doordat de suikerriet- en houtskoolproductie is uitgebreid, is veel van de oorspronkelijke begroeiing verdwenen. Het enige waar nog dicht tropisch woud te vinden is, is op de berghellingen. Ilha Grande staat niet alleen bekend om de vele gevangenissen die hier stonden, maar ook ernstig zieken werden naar dit eiland verbannen om ze hier in quarantaine te houden.

Bezienswaardigheden in Ilha Grande

  • Kajakken is een zeer geliefde bezigheid op Ilha Grande. In het hoogseizoen komen er wel 10.000 tot 15.000 toeristen naar deze plek om bijvoorbeeld te zeekajakken.
  • Trektochten en wandelingen
  • Een echte aanrader is om de boot te nemen naar Lopes Mendes, het mooiste strand van het eiland.

Brazilie-ilha-grande-uitzicht-berg   Brazilie-ilha-grande-strand-zee   Brazilie-ilha-grande-cruise-zee

Beste tijd voor een cruise naar Ilha Grande

De beste tijd om naar Ilha Grande, Brazilië, te reizen is heel het jaar door.

Algemene informatie over Ilha Grande

Valuta
De valuta is de Braziliaanse real.

Haveninformatie
De cruiseschepen naar Ilha Grande gaan voor anker en de passagiers worden met tenderboten aan wal gebracht.

brazilie-ilha-grande-haven-map.png   brazilie-ilha-grande-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise

Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de voormalige gevangenis.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan