Ushuaia

Ushuaia is de laatste jaren explosief gegroeid. De stad telt al meer dan 50.000 inwoners. Met het populair worden van cruises naar de Zuidpool en het bereizen van Patagonië, bleek Ushuaia een prima uitvalsbasis. De meest zuidelijk gelegen stad ter wereld heeft niet echt veel te bieden, maar de plek waar het ligt, biedt toegang tot de meest ruige natuur die maar denkbaar is. Daarom is Ushuaia een plaats waar avonturiers elkaar ontmoeten. De sfeer is er ongedwongen en u voelt dat uonder gelijkgestemden bent.

Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek. Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden, zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningsindustrie rond de stad. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben gebouwd.

De plaats is in trek bij toeristen. Zij bezoeken het Nationaal Park Tierra del Fuego of maken tochten op het Beaglekanaal om de plaatselijke flora en fauna te ervaren.

Vlakbij bevindt er zich een internationale luchthaven.

Bezienswaardigheden in Ushuaia

  • Museo Maritimo y del Presidio. In dit museum kunt u meer te weten komen over de maritime geschiedenis van Ushauaia.
  • Beaglekanaal. Een boottocht over het Beagkekanaal is een must. Je vaart langs verschillende eilandjes waar u zeehonden, pinguins en zeeleeuwen kunt tegenkomen.
  • Nationaal Park Tierra del Fuego. Hier kunt u met de trein heen. Deze is aangelegd door de voormalige gevangen van Ushuaia. In dit park kunt u wandelen, kajakken en klimmen. Het park is ideaal om mooie foto’s te maken.
  • Martial Gletsjer. Dit ligt een aantal kilometer verder en is het hele jaar door te bereiken. Er is een mooie wandeling naar boven naar een mooi uitkijk punt.

argentinie-ushuahia-view-vuurtoren-gletsjers   argentinie-ushuahia-zeehonden-kanaal     argentinie-ushuahia-pinguins-kanaal

Beste tijd voor een cruise naar Ushuaia

De beste tijd om naar Ushuaia te gaan is van december t/m maart.

Algemene informatie over Ushuaia

Valuta
De valuta in Ushuaia, Argentinië, is de Argentijnse peso.

Haveninformatie
De cruisehaventerminal van Ushuaia bevindt zich in het hart van de stad (Maipu – de Kustlaan). Aan het einde van de cruisehaven staan ​​taxi’s. Hun tarief staat niet vast, dus je moet onderhandelen. Er is ook een bushalte. Maar de beste manier om de stad te verkennen, is te voet.

Argentinie-ushuaia-haven-map.png   Argentinie-ushuaia-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Winkelliefhebbers zullen blij zijn te ontdekken dat de hoofdstraat van de stad (San Martin) met winkels slechts een blok verderop ligt.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan