New Orleans

Deze stad, een belangrijke haven en bekend door haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en haar keuken. New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. De stad is in 1718 gesticht door Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville en genoemd naar de Fransman Filips van Orléans.

De stad ligt op de oevers van de rivier de Mississippi, ongeveer 160 kilometer stroomopwaarts vanaf de Golf van Mexico. New Orleans ligt te midden van de katoenplantages, waar de Afrikaanse slaven te werk werden gesteld. Als aanvulling op de bebouwde gebieden van de stad, kent New Orleans ook nog ongecultiveerde moerassen, vooral in het oosten van de stad.

New Orleans is de bakermat van de slavenmuziek en de gospels. Dixieland of New Orleans-jazz is een vroege stijl jazzmuziek die aan het begin van de twintigste eeuw in New Orleans ontstond. Jaarlijks keert het carnaval in New Orleans terug onder de naam Mardi Gras. Mardi Gras is Frans voor Vette dinsdag, de dag voor aswoensdag. Het is een verkleedfeest en een paradefeest.

In augustus 2005 werd New Orleans zwaar getroffen door de orkaan Katrina. Enkele dijken begaven het en het water stroomde naar de onder de zeespiegel liggende stad. Als gevolg hiervan stond zowat de gehele stad onder water. Eerder werden honderdduizenden mensen uit de stad geëvacueerd. Door de orkaan vielen tenminste 1.800 doden in de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden in New Orleans

  • National World War 2 Museum. In dit museum vindt u de Amerikaanse kant van de tweede wereldoorlog. Er is een interactieve tentoonstelling, 4D theater en veel aandacht voor film en geluid.
  • City Park. In dit park kunt u aan de drukte van de stad ontsnappen. De hoogte punten van dit park zijn de botanische tuin en het New Orleans Museum of Art.
  • French Quarter. Hier vindt u prachtige architectuur en straatartiesten. Bekijk ook zeker Jackson square, St. Lious Cathedral, French market en het oudste koffiehuis Café du Monde. Op de Bourbon Street is het echt nachtleven te vinden.

Verenigde-Staten-new-orleans-gebouw-stad-architectuur  Verenigde-Staten-new-orleans-mensen-muziek   Verenigde-Staten-new-orleans-straat-bourbon-street

Beste tijd voor een cruise naar New Orleans

De beste reistijd voor New Orleans, Verenigde Staten, is van maart t/m november.

Algemene informatie over New Orleans

Valuta
De valuta in New Orleans is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Port NOLA (cruisehaven van New Orleans) ligt op ongeveer 5,5 uur rijden van Houston TX, 2 uur rijden van Baton Rouge LA en 3 uur rijden van Jackson MS. De luchthaven van New Orleans ligt op ongeveer 26 km (16 ml) van de cruiseterminal.

Verenigde-Staten-new-orleans-cruise-haven-map   Verenigde-Staten-new-orleans-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Proef de overheerlijke specialiteiten zoals zeevruchten en schaaldieren zoals, oesters, garnalen, krab en kreeft.

Mardi Gras is het carnaval van Amerika. Veel feestelijke carnavalsparades gaan door de straten van New Orleans. Mardi Gras valt altijd op een dinsdag tussen 3 februari en 9 maart. De stad kleurt dan in de originele kleuren, paars, groen en goud.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan