Nantes

De havenstad Nantes ligt in het westen van Frankrijk op de zuidrand van Bretagne en nabij de monding van de Loire. Een bezoek aan deze veelzijdige stad is een bijzondere belevenis. Een rondgang langs de prachtige monumentale gebouwen en daarna een heerlijke Muscadet wijn in één van de sfeervolle cafés is zeker de moeite waard. Tot slot kunt u de avond afsluiten met een wandeling langs de Loire die door de maan prachtig verlicht wordt.

Bezienswaardigheden in Nantes

  • Palais Dobrée
  • Quartier Greslin. Een stadswijk met veel belle-époque winkelstraatjes en jugendstilcafés.
  • Musée des Beaux-Arts Nantes. Een opmerkelijke verzameling van o.a. Monet, Kandinsky en Picasso.
  • Le Lieu unique. De oude koekjesfabriek waar een kunstcentrum gevestigd is. Een van de LU-torens is nog te bezichtigen; een klim naar boven garandeert een prachtig uitzicht over de stad.
  • Chateau des Ducs de Bretagne. Een kasteel met grachttuinen.

Frankrijk-nantes-kathedraal-kerk-architectuur   Frankrijk-nantes-park-bloemen-bomen  Frankrijk-nantes-park-bomen-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Nantes

De beste reistijd voor Nantes in Frankrijk is van juni t/m september, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Nantes

Valuta
De valuta in Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie
Na een reis van 55 km langs de monding van de Loire, zullen passagiers uitstappen in de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum (1 km). De Quai Wilson ligt op een eiland in de rivier de Loire, Ile de Nantes. Voor elk bezoek aan de Quai Wilson-faciliteit wordt een gratis pendeldienst naar het stadscentrum aangeboden. De internationale luchthaven Nantes Atlantique ligt op slechts 8 kilometer afstand.

Frankrijk-nantes-cruise-haven-map   Nantes-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Nantes. Verken de stad te fiets. Nantes is een echte buitenstad, want u ruikt hier al de zeelucht van de Atlantische oceaan. De Bicloo Stadsfietsen staan bijna op elke straathoek. Voor een verder ritje langs de Loire kunt u beter dagfietsen huren.

Aan de andere kant van de Loire ligt bistrot La Guinguette. Met de waterbus maakt u een leuk tochtje over de Loire en kunt u vervolgens genieten van een heerlijk visgerecht met uitzicht op de rivier. Wilt u kennis maken met echte streekproducten, dan is Les temps changent een aanrader. Voor een leuk souvenir kunt u bij Les Rigolettes Nantaises terecht voor de gelijknamige lokale lekkernij.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan