La Goulette (Tunis)

La Goulette is de haven van de hoofdstad van Tunesië, Tunis. La Goulette ligt ongeveer 15 kilometer ten oosten van het stadscentrum en wordt beschouwd als een van de belangrijkste cruisehavens van het land. De belangrijkste bron van inkomsten is het toerisme. Dit komt mede door het mediterrane klimaat dat zich kenmerkt door droge hete zomers en zeer natte winters. De cruiseterminal van de haven wordt beschouwd als een van de meest gemoderniseerde en schilderachtige terminals langs de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden in La Goulette

  • De ruïnes van Carthago, overblijfselen van de rijke stad van de Feniciërs zijn verspreid over de baai van Tunis, sinds de verwoesting in 146 voor Christus in de Punische Oorlog.
  • Het Bardo Museum, dat bekent staat als een van de beste musea in Noord-Afrika, beschikt over ’s werelds meest beroemde mozaïek collectie die is verzameld uit heel Tunesië.
  • Sidi Bou Said, een prachtige wijk in Andalusische stijl aan de kust van Tunis.
  • De Olijfboommoskee, is een moskee dat een vrij rijke geschiedenis heeft met zijn architectuur dat teruggaat tot 732 na Christus.

Tunesië-la-goulette-carthago-ruïnes-stad   Tunesië-la-goulette-stad-huizen-wit   Tunesië-la-goulette-bergen-uitzicht-palmboom

Beste tijd voor een cruise naar La Goulette

De beste tijd om naar La Goulette, Tunesië, te gaan is van april t/m november.

Algemene informatie over La Goulette

Valuta
De valuta in Tunesië is de Tunesische dinar.

Haveninformatie
La Goulette heeft 2 cruiseterminals. De hoofdterminal waar zich enkele winkels bevinden en een cruiseterminal speciaal voor rondleidingen. De cruiseterminal is zeer fraai gebouwd in de stijl van een oude medina.

Tunesië-la-goulette-haven-map   Tunesië-la-goulette-havenRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan