Ilhabela

Ilhabela, oftewel mooi eiland, is een van de mooiste plaatsen aan de kust. Het is een vulkanisch eiland met bergen tot een hoogte van maar liefst 1370 meter en is bedekt met dicht tropisch woud. De vele watervallen, azuurblauwe zee en prachtige stranden maken Ilhabela zeer geliefd. In het weekend gaan vele Brazilianen naar het eiland. De eilandbewoners leven van de suikerrietplantages, de visvangst en natuurlijk het toerisme.

Het eiland heeft prachtige, goed aangegeven, wandelpaden al waar u zelf de adembenemende natuur kunt zien, heerlijk kunt zwemmen in een van de vele watervallen of bergen kunt beklimmen.

Het zuiden en oosten van het eiland hebben de allermooiste stranden van het eiland, maar zijn niet makkelijk te bereiken aangezien de bewoners deze stranden het liefst voor zichzelf willen houden.

Het eiland is de gastgever van een sfeervolle zeilweek met spannende races tussen een overdaad aan zeilboten.

Bezienswaardigheden in Ilhabela

  • Praia do Bonete (strand)
  • Trilha Do Baepo Trail
  • Paqueta Waterval
  • Rua Do Meio is de hoofdstraat van Ilhabela

Brazilie-ilhabela-strand-zee   Brazilie-ilhabela-boot   Brazilie-ilhabela-zee-boten

Beste tijd voor een cruise naar Ilhabela

De beste reistijd voor Ilhabela, Brazilië, is van januari t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en er amper tot middelmatige neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Ilhabela is 27°C in januari en de laagste is 21°C in juni.

Algemene informatie over Ilhabela

Valuta
De valuta in Brazilië is de Braziliaanse Real.

Haveninformatie
Tijdens de vakantie kunnen tot 100.000 toeristen het eiland bezoeken, aangezien het een populaire vakantiebestemming is. De stad is bereikbaar via boten of veerboten vanuit Sao Sebastiao, aangezien er geen wegen zijn. De veerboot is ongeveer 15 minuten en steekt het kanaal tussen de steden over.

Brazilie-ilhabela-cruise-haven-map   Ilhabela-port

Tip(s) van Captain Cruise
Op het eiland zijn er veel verschillende mogelijkheden om te doen. Enkele voorbeelden zijn, wandelen, klimmen, fietsen en zwemmen. Ook is het zeker een aanrader om een jeep tour te doen en het eiland op die manier te verkennen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan