Puerto Cortes

De stad Puerto Cortes ligt op het gelijknamige schiereiland in de Golf van Honduras. Met de ligging aan de Caribische Zee is Puerto Cortes de belangrijkste havenstad van Centraal Amerika. Het is een levendige havenstad, waar elke dag van het jaar veel zeemans activiteiten te zien zijn.
Bij een bezoek aan Puerto Cortes mag u de prachtige stranden zeker niet missen. U bent tenslotte in de Caribbean! Lekker relaxen in de zon, surfen of gewoon een korte wandeling langs het strand. Puerto Cortes heeft diverse mooie stranden, bijvoorbeeld Coca-Cola. Dit strand is genoemd naar de fabriek waar deze frisdrank werd gemaakt en die in de omgeving van het strand heeft gestaan.

Als u wilt kennismaken met the way of life in Honduras moet u zeker een bezoek brengen aan de Garifuna gemeenschap. Puerto Cortes ligt in het hart van Garifuna platteland. De mensen uit deze gemeenschap zijn afstammelingen van de afrikaanse slaven en de oorspronkelijke bewoners van de Caribische eilanden. Maak kennis met hun interessante cultuur, geweldig eten en de gastvrijheid.

Bezienswaardigheden in Puerto Cortes

  • Central park
  • Laguna de Alvarado
  • Playa de la Coca Cola
  • Super mall

Honduras-puerto-cortes-meer-bergen   Honduras-puerto-cortes-berg-mist-palmbomen   Honduras-puerto-cortes-schildpee-zee

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Cortes

De beste tijd om naar Puerto Cortes, Honduras, te gaan is van december t/m april.

Algemene informatie over Puerto Cortes

Valuta
De valuta in Puerto Cortes is de Hondurese lempira.

Haveninformatie
De cruiseschepen leggen aan in de indutriële haven. Vanuit hier is het een korte wandeling naar de stad.

honduras-Puerto-Cortes-haven-map.png   honduras-Puerto-Cortes-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Ontdek Puerto Cortes eens per mountainbike. Nabij het strand Cieneguita worden tours aangeboden, die leiden langs afgelegen watervallen, schitterende natuur en onvervalste uitzichten.
Na deze enerverende fietstocht is restaurant Anclas een aanrader. Gelegen aan het water profiteert u van een heerlijk briesje en prachtige uitzichten op de haven en de stranden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan