IJmuiden

Vind hier een cruise vanuit IJmuiden. De haven van IJmuiden is direct aan de Noordzeekust gelegen. Het grote voordeel hiervan is dat cruiseschepen van elke omvang er kunnen komen. De schepen hoeven niet door de sluizen, noch hoeven zij de lange tocht over het Noordzeekanaal te maken. Cruiseschepen meren af in een echte zeehaven, niet echt iets voor een romantische wandeling. Maar wel voor een heerlijke maaltijd verse vis. Er is keuze uit eenvoudige, maar zeer goede visrestaurants. De perfecte plek om uw cruise te beginnen!

Bezienswaardigheden in IJmuiden

  • Zee- en Havenmuseum
  • Fort eiland
  • Bunker museum IJmuiden
  • Amsterdam (binnen een half uur staat u op het Centraal station)

Nederland-ijmuiden-strand-duinen   Nederland-ijmuiden-meeuw   Nederland-ijmuiden-boot

Beste tijd voor een cruise naar IJmuiden

De beste reistijd voor IJmuiden, Nederland, is van juni t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in IJmuiden is 20°C in augustus en de laagste is 6°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 5°C en 20°C.

Algemene informatie over IJmuiden

Valuta
De valuta in Nederland is de Euro.

Haveninformatie
De haven van IJmuiden is een Nederlandse zeehaven, dat haar ontstaan dankt aan de aanleg van het Noordzeekanaal in 1876. Bij de haven is er voldoende parkeergelegenheid en is vanuit Amsterdam ook makkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer. U kunt ruimschoots van te voren inchecken en uw bagage achterlaten om vervolgens van de frisse buitenlucht te genieten. En heeft u trek in iets tussendoor? Dan kunt u een lekker vers visje halen bij het visrestaurant.

Nederland-ijmuiden-cruise-haven-map  

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad IJmuiden. IJmuiden zelf is echt een industriestad. Wilt u heerlijk shoppen of genieten van een rijke geschiedenis, ga dan naar Amsterdam.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan