Ibiza

Uw cruiseschip zal in de haven, direct in het centrum van Eivissa (Ibiza-stad) liggen, waar vele terrasjes, restaurantjes en winkeltjes zijn. Maar het kan ook zijn dat het cruiseschip voor anker gaat en dat de tenderbootjes u direct naar het centrum van Eivissa brengen. In de haven krijgt u een flyer waarop u kunt zien wat er waar te doen is.

Ibiza is een Spaans eiland, behorend tot de Balearen, Spanje. Het is een geliefde vakantiebestemming en bekend door het nachtleven dat voortgekomen is uit de hippiecultuur. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany.

De geliefde, oude visserswijk La Marina strekt zich uit van de haven tot aan de bovenstad. Langs het havenfront en aan de kleine straatjes daarachter, alleen bereikbaar voor voetgangers, liggen de talloze trendy boetiekjes, bars en restaurants. De winkels blijven in de zomer vaak tot middernacht open. ’s Avonds ziet u een theatraal uitgedoste personen, schaars gekleed, met roze/ paars haar, op stelten, ontelbare piercings en veel travestieten. Hier is het kwestie van zien en gezien worden. Op de Plaza del Marino Riquer staat een obelisk ter ere van “Los Corsarios”, de zeerovers van Ibiza.

Bezienswaardigheden in Ibiza

  • Ibiza Stad
  • Dalt Vila
  • De baai van San Antonio
  • Port de Sant Miquel
  • Es Vedrà
  • Uitzichtpunt Torre Des Savinar (piratentoren)
  • S’Argamassa Aquaduct
  • Hippie Markt Punta Arabi (op woensdag)
  • Cova de Santa Agnès

Spanje-ibiza-eiland-uitzicht     Spanje-ibiza-zee-rots

Beste tijd voor een cruise naar Ibiza

De maanden met de minste neerslag en de meeste zonuren zijn juni, juli en augustus. Dit is de beste reistijd voor Ibiza als je gegarandeerd wilt zijn van fantastisch strandweer. De hoogste gemiddelde temperaturen overdag zie je terug in de maanden juli en augustus. De laagste gemiddelde temperaturen in januari.

Algemene informatie over Ibiza

Valuta
De valuta in Ibiza is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Ibiza leggen aan (anker) in Ibiza-stad – havenstad aan de zuidoostkust.

Spanje-ibiza-cruise-haven-map   Spanje-ibiza-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

De Hippiemarkt op Ibiza mag u zeker niet overslaan. De hippiemarkt is een van de topattracties en u moet deze eigenlijk minimaal 1 keer hebben gezien als u op Ibiza bent. Op Ibiza wonen sinds de jaren ’60 veel kunstenaars, ambachtslieden, schilders en ontwerpers. Zij kwamen naar het eiland om de unieke sfeer en om de vrijheid. Op de bekende hippiemarkt vindt u vele handgemaakte kledingstukken, exotische sieraden en kunstvoorwerpen gemaakt op het eiland.

U kunt ook overheerlijk gaan lunchen in Santa Gertrudis. Op het centrale plein zit u tussen de lokale mensen te eten en er is een goede sfeer. In San Antonio kunt u de mooiste zonsondergang zien. Neemt u plaats bij Cafe del Mar en geniet van een drankje van de ondergaande zon.

Houdt u graag van shoppen, dan kunt u zich in Ibiza stad te buiten gaan in de vele kleine boetiekjes. Daarna kunt u weer terug naar uw cruiseschip en terugkijken op een heerlijke dag Ibiza.

In de Marina in Ibiza zijn vele restaurantjes waar u heerlijk kunt eten. U kunt ruimschoots kiezen of u een drankje wilt drinken in de gezellige barretjes, vele discotheken of in een van de clubs.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan